Baby 3

Waar ik bij mijn vorige zwangerschap van alles deelde, meer blogs schreef en veel meer op Instagram deelde, heb ik daar nu veel minder behoefte aan. Natuurlijk deel ik nog wel dingen, maar niet zoveel. Ik ben ontzettend blij met ons derde kindje en super trots op mijn groeiende buik en het getrappel daarbinnen. Wat zal dit voor een kindje zijn? Zal hij op Lot lijken of meer op Sep? Vandaag neem ik jullie toch mee in een kleine blog over mijn derde zwangerschap.

Nòg een baby?

Half mei hadden wij tot onze verbazing een positieve test in onze handen. Althans, die had ik in mijn handen en ik heb Matthijs ‘s morgens om 6.00u wakker gemaakt. Surprise! Ik voelde het al een aantal dagen aan mijn lijf, dus echt een verrassing was dat extra streepje niet op de test. En hoe bijzonder, Lot mocht diezelfde avond voor het slapen gaan een verhaaltje uitzoeken en het ging over een mevrouw met een dikke baby buik. Heel bijzonder, want ze wist nog niks.

Met 8 weken zagen wij een lief klein propje op de echo en paste ik mijn broeken al niet meer. Ik leek 3x zo hard te groeien, wauw. Lastig verbergen nog hoor! Al hebben we het na deze echo wel aan Lot en onze naaste familie vertelt, zo leuk! Met bijna 12 weken hadden we de termijnecho en daarna hebben we het nieuws aan anderen verteld. De eerste weken leken eeuwen te duren, zo spannend weer! Je weet dat je zwanger bent, maar je voelt de baby nog niet natuurlijk. Ik heb me overigens moe gevoeld de eerste weken, maar verder eigenlijk prima.

De meest gestelde vraag

Weet je wat dè meest gestelde vraag was nadat wij bekend maakten dat we een derde kindje verwachten? ‘Oh wat leuk! Is het wel gepland?’ Of ‘Goh, dat had ik niet verwacht’ Sorry? Deze vraag heb ik bij Lot èn Sep’s zwangerschap nooit gehad. Echt nooit. Waarom dan nu wel? Omdat 2 kinderen het ideaalplaatje is en een derde dat in de war schudt? Geen idee hoor… als jij het weet. Het doet me persoonlijk vrij weinig, maar tegelijkertijd heeft het me toch bezig gehouden. Je vraagt mensen zonder kinderen toch ook niet wanneer het er nou eens van komt? Ongeacht of ze niet willen of het niet vanzelf lukt, au… Zelfde geldt wanneer iemand 1 kind heeft. Één prachtig kind kan een gezin ook compleet maken.

Ons cadeautje

Sommige mensen wisten dat wij 2 kinderen genoeg vonden en wij als gezin compleet waren.Dat was nooit een geheim. Dus ja, baby 3 is echt ons cadeautje. Iedereen weet hoe leuk cadeautjes zijn! Ook bij ons moest het nieuws even landen.Nòg een kindje! We hebben ruimte genoeg in huis, maar we moeten wel wat gaan verbouwen. Gaat het in de auto passen? Je leest het al, allemaal praktische zaken die echt wel goed komen. In November gaan we de zolder verbouwen. Daar komt dat onder andere een kamer voor Lot en dan kan de baby op Lot’s kamer. Verder zijn we echt over the moon met de komst van nog een lief klein baby’tje. Wat dat betreft kan ik niet wachten tot januari. Nog een keer een babykamer inrichten, die lieve ienieminie kleertjes kopen en straks weer babyknuffelen.

20 weken echo

De 20 weken echo vond ik echt heel, heel spannend! We hadden natuurlijk 2 keer een goed echo gehad en het is echt niet vanzelfsprekend dat dit kindje ook gezond zou zijn. Dat alles erop en eraan zit en werkt naar behoren, voor zover ze kunnen zien natuurlijk. Maar ook dat je om je heen meer hoort dat de echoscopist een afwijking heeft gezien. Zoals ik al zei, niks is vanzelfsprekend. Oh wat was ik zenuwachtig.’s morgens kreeg ik geen hap door mijn keel. Gelukkig was de echo in een tijd dat Matthijs wel weer mee mocht.Dat lijkt me heel vervelend, dat je partner niet mee mag door de Corona maatregelen. Gelukkig was de echo helemaal goed. Baby liet zich niet snel zien en de checks en metingen gingen niet zo vlot. Dit hadden we precies zo bij Lot èn Sep! We wisten ook nog niet of we nog een zoon of dochter zouden krijgen.mijn gevoel was niet oersterk, maar ik neigde naar een meisje.Niks is minder waar, want we krijgen er nog een lieve zoon bij! En ja dat vind ik helemaal geweldig! Allebei was goed geweest. We hebben er natuurlijk van allebei al 1, dus misschien is dat makkelijk praten omdat het nog minder uit maakt? Hoewel het er voor ons niet toe deed, waren we wel nieuwsgierig! Een gender disappointment zal ik niet snappen. Wat ik wel kan snappen is, dat als je bijvoorbeeld alleen maar jongens hebt, je ‘afscheid’ moet nemen van het feit dat je geen rokjes hoeft te kopen en haartjes hoeft te vlechten. Hoogstwaarschijnlijk. Maar een echte boys (of girls) mom is ook geweldig! Het gaat om geluk en de liefde. Als je het maar voelt, als zij het maar voelen. Geslacht doet er niet toe. Knuffels, kusjes, liefde, aandacht en geluk wel.

En nu?

Inmiddels ben ik 26 weken en ik voel me nog steeds goed. Natuurlijk merk ik wel dat ik zwanger ben en heb ik ook echt wel wat typische zwangerschaps kwaaltjes. Ik ben sneller moe, meer buiten adem en zeker in de avond voel ik mijn bekkenbodem meer. Logisch, want ik heb 2 ‘kleine’ kinderen (bijna 4 en nèt 1.5 jaar) die me de hele dag wel bezig houden. Dat merk ik zeker. Net zoals mijn lijf ook merkt dat het de derde zwangerschap is.Maar ik klaag niet, want als dit alles is, fiets ik er tot nu toe goed doorheen. Onze jongen groeit goed, beweegt goed en ik waggel elke dag lekker door.

Liefs, Marinka

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s