DONEER & WIN – Lopen voor Lyme team Carmen

Tadaaaaaaa, het is zover! De doneer en winactie staat online! Maar waarom doe ik dit eigenlijk? Sommige kennen het verhaal van Carmen nog van 2 jaar geleden, toen ik het voor het eerst deelde. Hier lees je het hele verhaal wat ik destijds heb gedeeld.

Afgelopen tijd hebben jullie regelmatig in mijn posts en stories kunnen lezen over Carmen, mijn zieke schoonzusje. Al meer dan 10 jaar is Carmen in mijn leven, als vriendin van mijn broertje Nick en tegelijkertijd als zusje van mijn man Matthijs. Schoonzusje op twee verschillende manieren dus! Ze heeft de ziekte van Lyme en chronische Lyme wordt niet erkend in Nederland. De verzekering vergoed nauwelijks iets en de behandeling is duur. Heel duur. 2 jaar geleden deden we ook mee aan de actie lopen voor Lyme. Het potje van de vorige Lopen voor Lyme-editie – waarbij we maar liefst €20.000 hebben opgehaald – zijn Carmen en Nick al bijna een jaar zelf aan het aanvullen om de medische facturen te kunnen betalen. De uren van de thuiszorg, het zuurstofapparaat, de infuuspomp en de infuusmaterialen krijgen ze gelukkig vergoed. De rest, medicijnen/supplementen en de onderzoeken, zijn helaas voor eigen rekening, wat ongeveer neer komt op zo’n €10.000-€12.000 per jaar. Het is voor Carmen natuurlijk frustrerend om hulp te moeten vragen. Ze proberen om zo zelfstandig mogelijk te zijn, maar de maandelijkse medische facturen zijn te hoog om dit allemaal zelf te kunnen opvangen.

De knoop is doorgehakt: wij gaan op 4 april weer lopen voor Lyme!

Carmen vertelt zelf: “Er is veel gebeurd in twee jaar tijd. Van de rolstoel naar de elektrische fiets, van 24/7 in bed naar leven in de woonkamer en naar buiten kunnen. Ik ben sterker geworden, de behandeling slaat aan, we zijn op de goede weg! Ik kan echt niet beschrijven hoe het voelt om weer meer van het leven mee te krijgen, op te bouwen en steeds iets zelfstandiger te worden. Het voelt fantastisch, en ik voel me zo dankbaar. Maar ook weet ik dat de weg nog lang is, dat mijn dagen vol staan met medische dingen (medicijnen, injecties, infusen, zuurstof), dat de ervaringen van chronische lyme-patiënten leren dat het een lange en complexe weg is en dat deze weg intens, zwaar en pittig is. Hoe enthousiast ik word van overwinningen en nieuwe momenten, hoe zwaar het is om continue te moeten strijden, bikkelen en de wereld bewust klein te houden om op goede momenten te kunnen genieten. Want stiekem is het enige wat ik wens: gezondheid, goed voelen en leven! Het gaat zeker met stapjes die kant op, maar het vergt doorzettingsvermogen, moed, vertrouwen en… geld!”

Doneer en Win

Één manier om geld op te halen is een Instagram doneer en winactie. Allerlei shops hebben vrijblijvend een item of een waardebon uit hun shop naar mij gestuurd. Hier ga ik 3 ge-wel-di-ge pakketten van samenstellen. De inhoud van de pakketten is heel divers, maar het meeste is moeder/kind gerelateerd. Het zijn surprise pakketten, maar ik beloof jullie dat je van de inhoud hele blije dansjes gaat doen! Via de hoogtepunten in stories kan je zien wat er misschien in jouw pakket zit! Het doneerde item van èlke shop laat ik daar zien. Het zijn zoveel fantastische spullen, die wil je echt hebben! En mocht er iets in jouw gewonnen pakket zitten waar je niks mee kan, kun je er zeker iemand anders blij mee maken. Onder andere een fotoshoot naar keuze (whaaaa!), gold filled oorbellen, een koffer vol boortjes etc voor mannen, handgemaakte kaarten, leren schoenen, invulboek, een handgemaakte tekening van jou (en je gezin), veel cadeaubonnen (voor kleding, schoenen, een geschilderd bordje), swaddle, babyslofjes, haarknipjes, houten accessoires, gepunnikt woord en nog veeeeeel meer!). Ècht lieve lieve webshops, 1000x dank voor alle mooie items die jullie gedoneerd hebben! Het is zo niet vanzelfsprekend om dit allemaal te mogen ontvangen! Zonder jullie kan ik dit niet organiseren, dus.. dank jullie wel!

Hoe maak je kans op zo’n gaaf pakket?

Door te doneren! Bij een donatie van €5 gaat je naam 1x in de loting mee, bij €10 gaat je naam 2x in de loting mee, bij €15 gaat je naam 3x in de loting mee en zo door. Carmen is namelijk blij met iedere euro en deze kan ze dus mega goed gebruiken. En voor €5 heb je al één lootje, wauw! Win-win dus, want jullie maken door te doneren kans op een fantastisch pakket! Ter waarde van veeeeeeel meer dan je gedoneerde geld! De link om te doneren staat onderaan dit bericht. Zet je donatie wel even onder de loper ‘Marinka’. Je moet mij dus even opzoeken bij het team van Carmen (ik ben makkelijk te herkennen met Sep in mijn armen ;)) en je Instagram naam bij vermelden. Als je alleen je eigen naam erbij zet, kan ik niet altijd je Instagram erbij herkennen en dit is wel nodig voor het trekken van de lootjes. Belangrijk detail dus!

Ik hoop van harte dat jullie allemaal willen doneren en spread the word 💛

KLIK HIER OM DIRECT NAAR DE DONATIE SITE TE GAAN.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s