Mijn baby wordt geopereerd

Mijn baby wordt geopereerd luidt de titel van deze blogpost. Morgen is het zo ver. De dag waarvan we al heel lang wisten dat ‘ie er aan zat te komen. Ik heb er buikpijn van en ik doe waarschijnlijk geen oog dicht vannacht. Arme, lieve Sep. Toch is het nodig. Gelukkig weet hij er straks niks meer van.

Sep is geboren met maar één ingedaald balletje. Dit zag de verloskundige meteen. Dat kan, dat hebben wel meer jongetjes. Het kan tot 6 maanden duren dat het balletje vanzelf naar beneden komt. In deze maanden heeft de arts van het consultatiebureau dit goed in de gaten gehouden. We mochten thuis in bad (lekker warm) zachtjes proberen te duwen en kijken of het balletje wat naar beneden kon. Echter zat er totaal geen beweging in. We zijn doorverwezen naar de kinderarts. Hier konden we gelukkig vrij snel terecht. Ook zij constateerde dat er geen beweging in zat en stuurde ons weer door naar de uroloog. Ook hier konden we vrij snel terecht. De uroloog keek en voelde. Op het blote oog vermoedde hij dat er een vliesje voor het balletje zat waardoor deze niet kon zakken. Of dat het buisje te nauw is, ook dat zakt het balletje niet in het scrotum. Sep was nog te jong om er op dat moment meteen iets aan te doen. Geplande operaties stellen ze bij baby’s het liefst uit tot 9 maanden. Vanaf dat moment zijn de longen beter ontwikkeld, omdat hij toch wel onder narcose zal moeten. Begin december, toen Sep 9 maanden oud was zaten we bij de afdeling anesthesie. Sep is gezond verklaard en vanaf dat moment wisten we dat we de oproep van het ziekenhuis konden verwachten. Ze opereren het liefst vanaf 9 maanden ‘zo snel mogelijk’. Sowieso voor 18 maanden, vanaf dat moment snappen kinderen beter wat er gebeurt en kunnen ze in paniek raken. Dat willen we natuurlijk helemaal niet als dat niet hoeft.

Morgen is dus de grote dag. We moeten ons om 7.15u melden op de kinderafdeling. Lot is fijn logeren bij opa en oma. Ik denk niet dat ik zo goed slaap vannacht. Ik vind het zo sneu voor ons knulletje. Maar het moet. Het balletje zit nu op een plek waar het niet hoort. Mocht er iets niet goed zijn, is het niet te checken. Ook zit het balletje te warm, waardoor hij verminderd vruchtbaar kan raken als het te lang blijft zitten. Willen we ook niet. Dus het moet. Maar oh, je baby laten opereren vind ik helemaal niks. Al hoewel, als het Lot was, had ik er net zoveel buikpijn van gehad. Het zijn je kinderen he? Zoveel liefde voor ze!

Lieve Seppie, straks knuffelen we je helemaal plat. We kussen je pijn weg en wiegen je in slaap.

Liefs, Marinka

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s