Ritme baby 10 maanden

Oh mijn lieve baby’tje is alweer 10 maanden oud! Hij neigt al meer naar een dreumes dan een baby, nog maar 2 maanden en dan vieren we zijn eerste verjaardag alweer. Hoe vliegt de tijd toch zo snel voorbij? Ik ben altijd benieuwd naar het ritme van een ander met een baby. Wanneer slaapt hij? Wanneer eet hij en wat eet hij? Ik heb het ritme van Sep op een rijtje gezet voor jullie. Het wisselt natuurlijk per dag en nacht ook nog wel eens, maar 9 van de 10 keer is dit ons ritme.

Het ritme van eten en slapen verschuift steeds iets. Bij Lot was dit ook heel lang het geval. Zeker als ze gaan schuiven met slaapjes (van 2 naar 1 slaapje of helemaal niet meer slapen). Ik probeer altijd rekening te houden met het ritme, dat is fijn voor Sep maar ook voor ons. Toch lukt dit niet altijd. Soms heb ik een afspraak overdag of moeten simpelweg boodschappen gehaald worden. Dat probeer ik tussen de slaapjes te plannen, maar soms zijn we toch net te laat terug. Of zoals een paar weken geleden torn we bij Ballorig gingen spelen. Sep vond het fantastisch, dus zijn ochtendslaapje zat er daar niet in. Eenmaal thuis sliep hij 3.5u lang in de middag. Goed gecompenseerd. Soms is het even zo dat we van het ritme afwijken. Zeker wanneer je nog meer kinderen hebt waar je ook rekening mee moet houden. Denk aan schooltijden, afspraken en andere dingen.

Goed, het ritme van Sep nu hij 10 maanden is:

7.00-7.30 flesje melk 200cc

9.15 fruit

9.30 2u slapen

11.30 broodje (met boter, stroop of baby broodspread) met een bekertje water.

13.00 Flesje melk 200cc

14.00 2 a 2.5u slapen

16.45 Tussendoortje (soepstengel, klein stukje cracker..) met een beetje water.

17.15 Warm eten en wat yoghurt/kwark

18.45 Fles 200cc

19.00 Slapen

Wat ik al zei, het ritme laat zich nooit helemaal plannen maar dit is ongeveer hoe de dag met Sep er hier uit ziet. Hij slaapt best veel. Sep is een kind dat altijd in de vijfde versnelling staat en daar wordt hij ook moe van.

Hij krijgt soms ook wel wat vaker tussendoortjes dan hier in het schema staat. Als Sep iemand ziet eten, wil hij heel graag ook wat! Hij kan zo enorm schooieren, nog erger dan de meeste honden haha! Hij trekt soms ook gewoon het eten hij Lot uit de handen. Al ‘voert’ Lot hem ook vaak genoeg haha! Qua warm eten, eet hij meestal met ons mee. Soms hebben we iets wat hij nog niet mag / niet goed voor hem is. Dan zorg ik vaak dat ik voor twee dagen eten klaar gemaakt heb en in de vriezer hebben we ook vers ingevroren groenten die ik al eens klaargemaakt heb. Of een potje voor het gemak. Gelukkig eet hij graag met ons mee nu, maar dat heeft wel eventjes geduurd. De eerst tijd dat hij hapjes mocht wilde hij ècht geen vers gemaakt eten. Alleen maar potjes #mamakannietkoken. Even wennen, want bij Lot maakte ik wel alles zelf. Zo dankbaar zijn ze soms 😅

Drinken uit zijn eigen beker gaat ook heel goed. We hebben voor hem een munchkin beker gekocht en dit lukt hem goed zelf. Ze lekken ook echt niet in de tas, ideaal. Wat ik ook zo fijn vind is dat deze bekers net als gewone bekers zijn, alleen anti-lek. Je snapt dat meneertje het graag zelf wil doen en uit een gewone beker zelf drinken is een no go. Ha! Je ziet het al voor je he?! Dan kan ik blijven dweilen. De beker is ook nog een beter voor de tanden en spierontwikkeling in de mond van kinderen. #nonspon trouwens, ik ben er gewoon heel tevreden over. Lot had deze beker ook altijd. Zelfs nu ze 3 is pakken we de beker er nog eens bij voor in de auto. Ze kan natuurlijk uit een gewone beker en flesjes etc drinken, maar zo voorkomen we geknoei op de achterbank, mocht het toch eens misgaan of dat Matthijs eens iets te hard over een hobbeltje rijdt 😉

Liefs, Marinka

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s