Het geniet lijstje

Tegenover dingen die ik irritant vind, zijn er gelukkig nog veel meer dingen die ik geweldig vind aan kinderen en het moederschap! Een lijstje van 10, maar het hadden er ook zo 100 kunnen zijn.

– De ontwikkeling zien, want het gaat zo hard! De eerste woordjes van Sep, wanneer Lot zich tòch over de angst heen zet en op haar 12inch fietsje stapt (een slak gaat nog harder, maar hé, ze doet het wel!), het kruipen van Sep,

– De liefde tussen Lot en Sep. Hij wordt altijd blij van haar! En Lot wil graag zorgen voor, dus onze knul komt niks tekort! Ze speelden laatst samen verstoppertje onder een grote deken. Sep snapt er absoluut niks van, maar hij vond het prachtig!

– Wanneer onze Lot zo dwars als een slagboom geweest is, ze uit zichzelf even een momentje pakt om te knuffelen. De dikste, liefste en meest oprechte knuffels zijn dat.

– De ‘mama ik hou van jou’ wanneer ze ‘s avonds in bed ligt en nog net weet te zeggen met haar slaperige hoofdje.

– De blijdschap van beide kinderen wanneer we ze ophalen van een dagje opvang. De fijnste momentjes! Zó blij dat wij als ouders er weer zijn.

– Genieten van de simpele dingen. Een half uur schommelen, de jaszak vol eikels en kastanjes stoppen die we gevonden hebben in het bos, een stukje fietsen, een rondje door de wijk lopen, stoepkrijten… De meest simpele dingen vinden ze geweldig. Ze zien dingen die wij als volwassenen gewoon vinden. De kleintjes openen onze ogen op een hele andere manier.

– De man hier thuis noemt de taalontwikkeling. Het is soms nèt even anders dan hoe wij dingen benoemen. We horen regelmatig onszelf terug, maar een jaar geleden zei ze steeds: ‘Papa kan heel lekker neuken!’ Ehhh pardon? Ze wees naar de fles parfum. Lekker ruiken dus. Nèt even wat anders! Of zoals laatst vroeg ze of wij ook een gaatje in de billen hebben voor de poep. Heel oprecht geïnteresseerd was ze. Dus ik heb pas heel hard gelachen toen ze niet keek, hihi!

– Cadeautjes! In de vorm van knutselen, verf tekeningen, klei. Ze is zo trots! Hier hangen de kunstwerkjes op de koelkast hoor, klassieker!

– De onvoorwaardelijke liefde! De kinderen zijn het allerbelangrijkste voor ons en wij voor hun!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s