Het irritant lijstje

Oh ze zijn zoetjes die van ons. Echt hoor! Maar soms hou ik van ze tot achter het behang en weer terug! 10 dingen die ik irritant vind aan mijn kinderen of het moederschap.

– Laten we beginnen met de klok verzetten, dat mogen ze van mij afschaffen want werkelijk dat uurtje extra hebben we niks aan. ‘S morgens extra vroeg wakker en ‘s avonds extra vroeg jengelen want ze zijn moe. Who’s with me?

– Nagels knippen. Vooral bij Sep vind ik het zo irritant. Hij wiebelt alle kanten op, wil het knippertje pakken en ondertussen probeer ik een nageltje te knippen zonder zijn teen te verwonden. Hele uitdaging vind ik het. Lot kan ik tegenwoordig omkopen met een manicure sessie inclusief glitter nagellak, maar dat was als baby zijnde ook niet zo. Ze heeft wel eens bijna een pink moeten missen.

– Nèt zindelijk zijn en de deur uit moeten. Al-tijd moest ze onderweg plassen. Of in de winkel. Inmiddels weet ik de wc’s wel te vinden en parkeer ik haar blote kadetten rustig achter de eerste beste struik. Maar irritant is het wel.

– Altijd als het net even niet uit komt, besluit Lot dat ze met mij wil spelen. Heel lief en gezellig natuurlijk, maar nu even niet.

– Heb ik dan extra lang in de keuken gestaan, het ruikt heerlijk en zo ziet de maaltijd er ook uit. Je raadt het al, ze hoeven het niet. De voorkeur gaat uit naar een potje of wat schijfjes komkommer met wortels erbij. Waar doe ik nog mijn best voor? Er valt soms weinig eer te behalen.

– Dat Sep op een ochtend extra vroeg wakker is. Ik na 10x omdraaien en tijdrekken toch uit bed weet te glijden om beneden de fles te maken en dan wanneer ik boven kom meneer weer ligt te slapen. Hoe dan? Ik sliep in ieder geval niet meer.

– Wanneer je bepakt en bezakt klaar staat om de deur uit te gaan, is de knuffel opeens kwijt! Hij ligt niet in bed, niet op de bank, niet op de wc of op de badkamer.. het zweet staat inmiddels op plekken waar ik het liever niet heb. Uiteindelijk vinden we ‘m terug in de pan. Daar kon beer lekker slapen. Wie snapt de logica nou niet?

– Het bovengenoemde is eigenlijk maar een klein deel van hoe ontzettend lang alles soms duurt. Staan we klaar, heeft Sep gepoept! Of heeft Lot de laarzen verkeerd om aan of wil ze toch liever die andere jas. En beer moer mee! En het liefst ook nog een bekertje water en een cracker. Zitten we eindelijk in de auto, ligt de speen van Sep nog binnen. We beginnen vaak ruim op tijd met ons klaar maken.

– Troep. Overal troep. Speelgoed, stukken klef brood op de vloer, chocopasta aan de stokke stoel, eeuwige handjes op de ramen, spetters tandpasta in de badkamer…

– Puntje 10 heeft Matthijs ingevuld. “Super irritant is het dat ze heel vaak wakker worden wanneer wij nèt gaan slapen…” Maar dan echt hoor, alsof ze het ruiken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s