Project dollhouse

Toen Lot nog een Lotje was, zag ik via Instagram al vaker de meest mooie en moderne poppenhuizen voorbij komen. Wauw, wat een werk maakten deze shops en mama’s ervan! Maar, omdat Lot op dat moment nog de motoriek van een pasgeboren dinosaurus had, heb ik dit geparkeerd. Tot ik laatst in de kringloop liep en een ‘mooi’ huis zag voor maar €4.50. Wohooooo, die ging dus mee naar huis.

Nou, dit bruine exemplaar vol stof kon wel een goede opknapbeurt gebruiken. Niet dat het Lot ook maar iets uitmaakte, met haar Duplo poppetjes speelde ze gewoon al met het huis. Maar goed, het meisje moest ‘m toch even afstaan aan mama zodat ik alle stof eruit kon halen en een primer aan kon brengen. Daarna ben ik gaan verven met witte lakverf. Deze hadden we nog op zolder staan i.v.m. onze nieuwe woning afgelopen december. Toen het potje leeg was, was het huis ook wit. Kwam prima zo uit! Sommige muren en de vloer beneden heb ik overgeslagen met verven, want hier had ik andere plannen voor. De kozijnen en het dak heb ik in een warme kleur grijs geverfd. Mij tip, bij bouwmarkten en bij de kwantum heb je kleine potjes verf (100ml), super ideaal! Ik nam bij de kwantum ook meteen wat behang proefjes mee. Gratisssss. Bij bouwmarkten liggen de staaltjes al klaar, maar deze zijn te klein. Bij de kwantum snijden ze zelf een stuk af.

Een houten vloer op de benedenverdieping leek me ook leuk! Maar hoe dan? Ik las ergens op internet dat tongspatels makkelijk te knippen zijn. Een doosje is via internet ook te bestellen, maar dan zijn de verzendkosten vaak 3x zo hoog als de kosten voor zo’n doosje. Ik ben naar de apotheek gefietst en heb daar een doosje gekocht voor €1.65. Ze moesten ‘m bestellen, maar een dag later was ‘ie er al. Top! Ik heb steeds de ronde uiteinden eraf geknipt, zodat het stokje recht is. Met een potlood tekende ik steeds af en met houtlijm plakte ik de stukken vloer op. Ik ben links begonnen en heb zo doorgewerkt tot rechts. En daarna andersom, zodat de vloer haaks lag. Ik ben vooral begonnen en ben zo naar achteren toe gewerkt. Ik kwam precies uit, maar mocht dat niet zo zijn, kan ze de spatels in de lengte doorknippen. Achteraan zie je een halve plank minder goed dan wanneer je dit vooraan plakt. Ik was trouwens blij dat ze in de apotheek niet vroegen waar het voor was haha!!

Verder is het dan de tijd om het huis gezellig in de richten! Ik kan wel zien dat we een oud poppenhuis hebben en geen prachtige nieuwe uit de winkel. Ik vind de huizen van petit Amélie zo mooi ook! Via studio little sissy ontving ik allemaal toffe items om een stukje van het huis te stylen: muurtickers, 2 lampen, posters, mandje, kussentje, vloerkleed, bekers, bord en een echte Sonny angel! Wauw! Het bedje, de houten tipi, het vloerkleed van poppaa en het tv meubel had ik nog liggen thuis. Via AliExpress kocht ik wat extra items voor het huis: een klein knuffelbeertje (Lot haar lievelingsknuffel is ook een wit beertje), wat kussens, plantje, taartjes etc.

Al met al begint het langzaam aan ergens op te lijken. Lot speelt er ook al graag mee! Ik zie nog wel dat het huis niet af is. Ik heb nog niks in de badkamer, heb geen keukentafel of stoelen, geen keukenblok, geen kast, bank of tafeltje in de woonkamer etc. Er is dus nog genoeg te doen. Via Lidl verkochten ze te leuke setjes voor het poppenhuis maar raad eens….allemaal uitverkocht! Zo jammer! Had ik toch al inkopen moeten doen toen Lot nog luier maatje 2 droeg. Nah zonder gekheid, als jullie toffe tips hebben voor aankleding etc, drop je idee hieronder! Ook toffe shops! Vind ik alleen maar heel erg leuk! En inspiratie is ook leuk! Zullen we ze taggen op Instagram onder #ditismijnpoppenhuis? Af of niet af, het is een project en alle inspiratie, tips en ideeën zijn alleen maar leuk om te delen. Start ik met een leuke tip: zondag 17/11/2019 is er in Spijkenisse een dollhouse fair! Ik woon zelf echt niet in de buurt, maar het lijkt me erg leuk!

Liefs, Marinka

3 gedachtes over “Project dollhouse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s