De eerste maand met 2 kinderen

Leef ik nog? Ja! Ben ik moe? Ja! Gaat het goed? Ja! De eerste maand met twee kinderen hebben we inmiddels achter de rug. Ik maak in deze blog even de balans op, want hoe gaat het met ons? Hoe erg is het wennen en hoeveel tijd heb ik nog voor mezelf?

Laat ik beginnen met dat het goed gaat met ons. Sep groeit goed (was met 3 weken al 1300 gram aangekomen!), hij drinkt goed en is dus echt niet meer het kleine baby’tje van 7 maart. Dat hele kleine gaat er echt zo snel af! Sep is totaal anders dan Lot. Qua looks maar ook zijn karakter. Ondanks dat we dus voor de tweede keer ouders zijn geworden, is het toch weer opnieuw uitzoeken wat werkt en wat niet werkt. Het is een echte knuffelkont, lekker plak-aap waarbij de draagdoek zeker uitkomst biedt. Terugleggen in zijn bedje is niet echt favoriet… meestal is hij dan direct wakker en onrustig. Dat is in de nachten niet heel fijn. Zijn speentje vindt hij heel fijn (had Lot nooit), maar inbakeren is so far nog niet echt een succes (zowel met de puckababy piep als de pacco). Heel blij zijn we met de cosleeper naast ons bed. Wanneer hij ‘s nachts onrustig is kan ik ook (soort van) bij hem gaan liggen of makkelijk met mijn hand hem geruststellen. Werkt niet altijd, Matthijs loopt regelmatig met hem rond ‘s nachts (plak-aapje).

We zijn voor zijn onrust bij de osteopaat geweest. Toen ze aan zijn buikje / middenrif zat moest hij hard huilen en zag ik alle onrust terug komen. Hij heeft daar veel spanning zitten. Nu, een dag later, merken we wel dat hij iets rustiger is. Hij kan even in de box liggen zonder dat het alarm meteen afgaat. Ook komt hij beter zelf in slaap, maar we zijn er nog niet. Volgende week gaan we nog een keer terug. Hopelijk helpt het voldoende, de tijd zal het leren.

Over tijd gesproken. Die gaat compleet op aan de kids! Soms heb ik ze keurig aangekleed, zijn ze schoon en hebben ze gegeten en dan schrik ik als ik in de spiegel kijk. Iedereen loopt er keurig bij, behalve ik! Nu is de truc heel simpel, opstaan voordat de kinderen wakker worden. Maar met slechte nachten is het heerlijk om soms even te blijven liggen (tot 7.00u haha, want dat is uitslapen tegenwoordig!). De tijd verdelen is ook zo’n ding. Waar ik eerder alle tijd had voor Lot, moet ze nu wat vaker wachten. Tijdens het voeden van Sep kan ik niet ook verstoppertje met haar spelen. Andersom geldt dit ook zo, wanneer ik Lot ‘s middags naar bed breng en Sep wil niet alleen liggen, dan moet hij ook even wachten. Ze worden er allebei niet slechter van, het is alleen steeds afwegen een een keuze maken. Al groeien we daar snel genoeg in. Lot kan gelukkig heel goed zelf spelen en elke ochtend proberen we wat leuks te doen (bijvoorbeeld naar de speeltuin, kan zij lekker spelen en Sep slaapt in de kinderwagen). Tijd voor mezelf is er nog minder. Waar ik ‘in mijn vorige leven’ alle tijd had voor een make-upje of een outfit uitzoeken, ben ik blij dat ik nu binnen 5 minuten aangekleed en met mascara op mijn wimpers klaar ben. Lot slaapt elke middag nog en dan probeer ik ook of Sep wil slapen. De ene keer knuffelen we uitgebreid (wat is er nou fijner dan baby knuffelen?!), de andere keer race ik even door het huis, probeer ik wat te slapen, zet ik Netflix aan, typ ik een blog of lees ik een boek.

Al met al, het gaat goed! Een tweede kind is weer even opnieuw het ritme vinden in het gezinsleven. Wennen, maar het went erg snel! En eerlijk, vanaf dag één is ook Sep niet meer weg te denken. We horen samen.

Hoe vonden jullie de overgang van één naar twee (of drie of vier of…) kinderen?

Liefs, Marinka

2 gedachtes over “De eerste maand met 2 kinderen

  1. Marjolein zegt:

    Leuk om te lezen joh! Ik ben heel benieuwd, ik ben 36 weken zwanger van no. 2 en mijn oudste is 2 jr en 8 maanden. Ben hier hard de zindelijkheid aan het trainen nog even 😀

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s