De bevalling van Sep

Ik neem jullie terug naar drie weken geleden. Toen was ik nog niet aan het bevallen, maar al wel helemaal klaar om weeën te krijgen. Dat ik de uitgerekende datum zou aantikken kwam niet als een verrassing. En dat ik zelfs de 41 weken zou aantikken ook niet echt. Lot zat namelijk met 42 weken nog warmpjes in mijn buik. Toen ben ik ingeleid. Hoe haar bevalling is verlopen lees je hier. Ik had deze keer wel heel erg gehoopt op dat ik niet òver de 41 weken zou gaan. Want dan zou ik moeten gaan nadenken over strippen, zou ik weer extra controles in het ziekenhuis krijgen en moet ik gaan nadenken over inleiden

92666358-0DBE-4F64-B61F-91BD5BBBD343

 

 

Blijkbaar heb ik een lange broedtijd, want de 41 tikte ik weer met gemak aan. Lichamelijk voelde ik me goed. Het weer was lekker en Lot en ik gingen van de ene speeltuin naar de andere. Bij 41 weken ben ik gestript.. en daarna nog 3x. Bij 41+5 hadden we een echo en CTG in het ziekenhuis. Alles was goed met onze knul. Toch heb ik die dag wel afgesproken om de volgende ochtend mijn vliezen te laten breken en als er daarna niks zou gebeuren zou ik om 11.00u worden ingeleid. Mits er plek zou zijn, want hoe bijzonder ook, bij 41+6 heb ik geen voorrang om te worden ingeleid. Maar inleiden was iets wat ik echt niet zag zitten gezien de bevalling van Lot. Ik wilde zo graag natuurlijk bevallen. Voelen hoe mijn eigen lijf het zou oppakken. Maar met deze termijn had ik er wel vrede mee, het was goed zo. Lichamelijk voelde ik me nog steeds oké, mentaal niet meer. Van de één op andere dag was ik er he-le-maal klaar mee. Ik wilde ook mijn baby, nù! Elke avond wanneer ik Lot naar bed bracht dacht ik; zou dit dan de laatste avond zijn dat we één kindje naar bed brengen? Dat heb ik heeeeeel wat avonden gedacht.

A905B7A4-07BE-4235-B427-4D551FFA9155.jpeg

Bij 41+5 ben ik in de middag voor de vierde keer gestript. Ik had de hele dag al wat gerommel. Maar ook dat had ik vaker gehad, zelfs al wat weeën die na een paar uur weer weg gingen. Ook deze keer kwamen er weeën rond 16.00u ‘s middags. Ze gingen alleen niet meer weg. Nu zijn weeën niet echt prettig maar man man wat was ik er blij mee! Mijn moeder heeft Lot opgehaald voor een gezellig logeer partijtje. Ik heb wel een traantje gelaten toen ze de deur uit was. Daar ging mijn kleine meisje, voor het laatst enig kind en bijna grote zus!

E63193CB-9D3B-4EE8-8B2C-8F3775DD14A7

De weeën bleven om de 6-8 minuten komen die avond. Ik zat heel relaxt op de netflixen met Matthijs. Eind van de avond hebben we wel de verloskundige nog even gebeld om te informeren. Toen ben ik nog even gaan douchen en het bed in gedoken. Natuurlijk heb ik niet geslapen, maar wel even lekker gelegen. Om 01.00u ben ik toch weer gaan douchten en kwamen de weeën ook al een tijdje wat vlotter. Om de 3 a 5 minuten wel. Weer de verloskundige gebeld en we zouden elkaar in het ziekenhuis treffen. Om 2.30u heeft ze daar mijn vliezen gebroken. Deze waren blijkbaar nogal dik en nooit vanzelf gebroken. Mijn ontsluiting was ook pas 4cm en dat na ruim 10u lang weeën (en ik hàd er al 2 voordat de weeën begonnen). Doordat ze zo dik waren drukte het niet op de ontsluiting wat dus niet verder vorderde. Wanneer de vliezen gebroken zijn, kan het hoofd van je kindje helpen drukken op de ontsluiting. Na het breken werden de weeën wat pittiger en scherper, maar nog steeds prima te doen. Ik ben een hele tijd onder de douche gaan staan daar. Het geluid en de warmte maakte mij helemaal rustig. Ik kon de weeën hele goed opvangen en had vertrouwen in mijn lijf. Zo anders dan de weeënstorm en paniek die ik bij Lot voelde. Rond 05.00u lag ik in bed en kwamen er hele heftige weeën. Even was daar de paniek. Hòè ga ik dit doen? Het deed echt verrekte zeer! Als ik zo nog even moest, dan wilde ik wel een pompje, maar dan moest ik eerst een half uur aan de CTG. De verloskundige voelde dat de ontsluiting inmiddels 8cm was, dus ik was er ook bijna! Laat dat pompje maar zitten! De verloskundige praatte me er fijn doorheen terwijl Matthijs de weeën bij mijn rug masseerde. Bij 9cm kreeg ik persdrang, maar dat mocht nog niet. Oooooh dat is zo niet fijn! En blijkbaar zat er ook een randje nog voor het hoofd van de baby, waardoor hij niet goed kon zakken. Op handen en voeten moest ik gaan zitten terwijl de verloskundige het randje tijdens een wee wegduwde. AU, heel veel au. Ondertussen had ik het bloedheet en zat ik poedelnaakt op bed. Ik kòn niet meer, zoveel zeer en dat stomme randje wegduwen is ook zo pijnlijk. ‘Ik stop ermee! Ik doe het niet meer!’ Heb ik geroepen. En ‘Auuuuu wat doe je??!’ Natuurlijk kon ik er niet meer mee stoppen! Uiteindelijk mocht ik weer terugdraaien op mijn rug en na 15min persen was daar onze Sep!

0909E60B-A65C-4E48-A19D-9170F61E6B42

Hij wilde meteen al aan de borst drinken. We hebben een uur lang geknuffeld. Daarna werd hij gewogen en gemeten (3690gr en 55cm) en Matthijs heeft hem aangekleed. We hebben de naaste familie geFacetimed, ik heb me gedoucht en en 2.5u later waren we al lekker thuis. Ik was moe, maar oh wat voelde ik me verder goed! Bij Lot heb ik de eerste dagen plat op bed gelegen. Ik voelde me overreden door een vrachtwagen. Was moe, duizelig, niet lekker.. en nu kon ik dezelfde dag al wat rondlopen! Beneden bij mijn truus viel de schade ook enorm mee! Één kleine twijfelachtige hechting. De kraamweek was ook enorm genieten. We hebben het rustig aan gedaan maar vond het maar al te gezellig als er wat kraamvisite kwam (en nog steeds komt☺️).

54B7DBDC-D579-493E-9D6F-4D558B8BCF59

Ik vind het hele fijn om nu ook de ervaring te hebben van een natuurlijke bevalling. Zeker zonder enige pijnstilling, wat ik nooit had verwacht! Ik ben ook tot de laatste 45 minuten zo relaxt geweest. Heel fijn! Echt een heel verschil met de bevalling van Lot, waarbij de ruggenprik echt wel mijn redding is geweest.

Liefs, Marinka

 

 

 

 

 

Een gedachte over “De bevalling van Sep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s