Wanneer je grote broer of zus wordt

Wanneer je grote broer of zus wordt, verandert er heel wat in je kleine grote leven. Niet dat ik daar nu al volop over mee kan praten, want dat duurt nog een week of 6 (mocht frummel 2.0 besluiten netjes optijd te komen). Maar natuurlijk weet je dat er van alles gaat veranderen. Zo’n lieve kleine baby kost veel tijd en aandacht. En al die tijd en aandacht had de grote broer of zus eerst voor zichzelf. Even wennen dus. Eerlijk gezegd maak ik me daar niet zo’n zorgen om hier thuis. Tot nu toe is Lot echt heel lief voor de baby en ik denk dat als we haar genoeg bij de activiteiten betrekken, dat ze zich supertrots voelt. Samen de baby in bad doen, kleertjes uitzoeken, zalf smeren, spelen. En er al vast ook een moment zijn waarop ik een rol behang nodig heb, maar dat is nu niet anders 😉 

21002a78-768a-49a2-897a-19c5eeadb807

Wat ik me wel afvroeg is of het leuk is om een cadeautje te geven aan Lot wanneer de baby geboren is. Natuurlijk is de baby opzich al een heel cadeau! Maar cadeautje geven namens de baby is leuk en maakt het cadeautje vast ook een stuk leuker! Op de vraag of jullie een cadeautje hebben gegeven of gaan geven zei 66% JA, wij geven een cadeautje en 34% NEE. Wij willen namens frummel 2.0. wel een cadeautje geven…  Maar wat dan? Ik vroeg jullie om raad! 

 • Een baby Born, of setje voor de pop, poppenwagen, slaapzak, draagzak badje.. alles rondom poppen wordt veel genoemd. Superleuk natuurlijk! Want de grote broer of zus kan gezellig mee moederen! Deze werd erg veel genoemd.
 • Een kraammand met elke dag een klein cadeautje. Ook een hele leuke en ook deze werd erg veel genoemd.
 • Knuffel (of twee dezelfde, 1 voor baby en 1 voor de grote broer/zus)
 • Kiddizoom zodat de de grote broer/zus zelf foto’s kan maken
 • Spelletje(s), puzzels of een boek
 • Duplo trein
 • Armbandje of ander sieraad (zeker leuk wanneer je een wat oudere grote zus hebt)
 • Microstep
 • Dokterssetje (kan ze de kraamhulp goed helpen)
 • Kids picknicktafel (om samen lekker te smikkelen)
 • Nieuw dekbed
 • Auto’s, vrachtwagens, treinen
 • Playmobiel kraamafdeling 
 • Draagbaar houten ziekenhuis

Dit waren de meeste tips die ik binnen heb gekregen (al dan nier gebundeld hierboven). Ik vind meerdere dingen echt heel erg leuk, maar voor Lot springen er een aantal uit waar ik naar ga kijken:

Een dokterssetje (lijkt me heel tof!) en een pop. Alleen Lot is helemaal niet van de poppen, maar misschien verandert dat nog straks als ze haar eigen baby heeft om voor te zorgen. Wel een klein risico om dat te kopen. Maar dit is heel persoonlijk hoor. Al zag ik bij de action voor een spotprijsje ook poppen èn asseccoires. Zelf zag ik nog een draagbaar houten ziekenhuis, ook erg leuk om mee te spelen. Ik vind alle bovengenoemde ideeën erg leuk. Het hoeft ook geen bak met geld te kosten. Al met al is aandacht niet te koop en dat is waar het om gaat. Ik kreeg nog een heel leuk idee doorgestuurd; namelijk een foto van de grote broer/zus op de babykamer hangen, zodat de baby hem/haar altijd kan zien. 

Hopelijk hebben jullie wat aan deze ideeën, ik in ieder geval wel! Bedankt voor het meedenken! 

Liefs, Marinka 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s