Baby update

33 weken zwanger ben ik nu. Mag ik even huilen? Wat is het ongelooflijk snel gegaan! Nog maar heel eventjes en onze knul word geboren. 

De laatste keer dat ik zijn schopjes mag voelen in mijn buik, de laatste keer dat hij mijn blaas als trampoline gebruikt en de laatste keer dat ik met een dikke buik rondloop. Al voelt het meer als waggelen de laatste tijd. Links, rechts.. ehh rechtdoor! Maar het is allemaal de laatste keer. Voor ons is het gezin straks compleet, een prachtige dochter en een knappe knul. Tegelijkertijd kijk ik enorm uit naar zijn komst. Hoe ziet hij eruit? Hoe is hij? Zijn naam hardop uitspreken en waarschijnlijk keihard brullen als Lot haar broertje voor het eerst ziet. 

1A7C6821-8FB6-4D41-9C6C-A4336C5A64A5.jpeg

Met mij gaat het eigenlijk best goed! Ik heb weinig klachten, ben alleen steeds erg moe. Ik slaap ‘s nachts goed, maar kan elke middag ook wel slapen. Dat laatste is niet altijd even makkelijk, want onze peuter vindt slapen ‘s middags niet altijd even leuk. Na de val van de trap twee weken geleden heb ik 2 CTG’s gehad en die waren beide goed. Morgen heb ik weer controle bij de verloskundige. Vorige keer hebben ze wat bloed geprikt om mijn ijzer te testen, ik denk dat de uitslag daarvan wel binnen komt. Verder kwam laatst het geboorteplan aan bod. Deze heb ik bij Lot netjes gemaakt, maar ik voel er nu vrij weinig voor. Je weet nooit hoe de bevalling gaat zijn en ik kan wel van alles op papier gaan zetten, maar ik vertrouw ook op de expertise van de verloskundige (en artsen mocht dit nodig zijn). Wel hoop ik op een wat fijnere bevalling dan bij Lot. Liever word ik niet ingeleid en liever blijft deze frummel niet t/m 42 weken zitten. (Maar hé, beter 42 weken dan bij 32 bevallen). 

08CE99D0-F1F9-4AB8-AE9A-45FEF159D179

In mijn hoofd heb ik regelmatig chaos. Ik vergeet echt van alles. De nesteldrang heeft zich ook al goed laten zien. Liefst wil ik de gang en overloop nog geverfd hebben (hadden we in dit huis nog niet gedaan, maar ik vind de kleur zo lelijk), er hangt nog geen kapstok of überhaupt een plank aan de muur. Dat laatste komt wel goed, alles ligt klaar om alle slaapkamers af te stylen. En als die kapstok nog niet hangt, kan er ook prima een baby geboren worden. Maar liever hangt ‘ie wel haha! Aan de andere kant ben ik ook een stuk relaxer; ik moet alle kleertjes nog wassen, heb nog niet alles in huis qua uitzetlijst en denk vaak.. ach, komt wel! Misschien moet ik dit toch maar eens gaan halen. Scheelt weer chaos in mijn hoofd denk ik.

Wat we wèl gaan doen over 2 weken is een weekendje weg met z’n drieën. Fijn even naar Zeeland, het strand opzoeken (pleeeease laat het geen takkeweer zijn!). Toen ik zwanger was van Lot zijn we samen nog naar Sicilië gegaan.. en nu wordt het een babymoon naar Koos Konijn. Lot weet nog van niks, wat zal ze het geweldig vinden! Alle aandacht voor haar, een fijn huisje, subtropisch zwembad, strand en dansen met Koos Konijn. Ik heb er nu al zin in!

Liefs, Marinka 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s