Ons nieuwe huis

Wooohooo, terwijl ik dit typ wonen we officieel ‘al’ 4 dagen in ons nieuwe huis! Ik zet de post ietsjes later online, maar wat een fijn gevoel! Wat is het al met al snel gegaan zeg. Van een tussenwoning naar een twee-onder-een-kap. Wat we vooral graag wilden was meer ruimte. 

Al langer kriebelde het gevoel dat we eens wat verder wilden kijken naar een andere woning. Eind 2017 zijn we serieus wat meer gaan oriënteren. Hebben ons huis laten taxeren door een makelaar. Ondertussen keken we veel op funda. Voorjaar 2018 hebben we ons huis door nog een andere makelaar laten taxeren en we hadden ook al wat bezichtigingen gepand bij andere huizen. We wilden graag in de wijk blijven (leuke, jonge wijk, veel gezinnen, leuke scholen, speeltuintjes etc.) Het voelt gewoon goed. De bezichtigingen waren mwah.. Één huis was erg ruim en had zeker potentie. Matthijs is nog een keer wezen kijken en we hebben zelfs een bod uitgebracht. Dit kaatste af omdat wij ons huis nog niet in de verkoop hadden op dat moment. Een bewuste keuze, want we hadden door de huidige markt het gevoel ons huis vrij snel verkocht te hebben…

En toen was ik heeeeeel snel zwanger van frummel 2.0. We wilden bij voorkeur niet in onze huidige woning een tweede kindje laten opgroeien. De woonkamer was klein en boven 2 slaapkamers. Wel genoeg ruimte op zolder om een extra kamer te creëren maar we vonden het allebei niet fijn om Lot (tegen die tijd net 2) al op zolder te laten slapen. Zelf wilden we ook graag op dezelfde verdieping als de kinderen liggen. Dus hoppa, toch ons huis in de verkoop. Retespannend! Wat nou als het heel snel verkoopt en we hebben niks anders? Of het verkoopt helemaaaal niet?

De dag voordat ons huis op funda kwam, hadden we een bezichtiging in ons (nu) nieuwe huis. Wauw, we waren op slag verliefd! Wat een ruimte! Wat zag het huis er netjes uit! Natuurlijk niet helemaal onze smaak qua inrichting, maar het voelde zo goed! Zoals altijd bij zo’n moo huis zijn er meerdere kapers op de kust. Maar we hadden geluk deze keer!! Ons bod werd geaccepteerd en niet geheel onbelangrijk, ons huis werd binnen een week verkocht voor de vraagprijs (en zonder ‘onder voorbehoud verkoop eigen woning’). Half december zou de sleuteloverdracht zijn van ons nieuwe huis… maar ook dit werd een maand eerder (en de koper van ons huis kan er ook eerder in bij ons). Jeejtje, alsof het zo moet zijn!

Onze familie heeft ZO ontzettend goed geholpen met klussen! Verven van deuren en kozijnen, de muren, behangen, internet aangelegd, tv aangesloten, kasten in elkaar gezet, alles gesjouwd (want ja… iets met zwanger zijn 😅), veel troep weggebracht, schoongemaakt. Eeuwig dankbaar!! Ik deel alvast wat kiekjes van ons nieuwe huis. Het is nog lang niet af, hangt nog niks aan de muur, op zolder staan er nog dozen etc. Laat je even weten wat je ervan vindt?! A9BF1A6D-E50F-484C-8C94-BE9C614BB12E

Kan onze kleine Picasso zich ook helemaal uitleven.

176801D8-E897-4A16-AEE8-8C62F648C222

Vanaf de eettafel richting het tussenstukje

DF34D6A3-D526-43FE-A077-A6BE0E728962

De planken achter de eettafel. Mist nog gave styling, maar er staat wat.

B3786B5F-87AA-4AD1-B00D-FFFDD1707770

Een heeeeel oude kastje. Vind ik tof bij een moderne inrichting. Wil alleen nog iets anders met de knoppen.

9FBF0193-BCFD-43EC-BD4C-5110CCC6F2F6

Speelplekje voor Lot. We willen nog mooie planken in dit nisje. Beetje kaal nog zo.

240F5E0A-F290-4FAE-BFAD-DDA384E43149

Ander stukje van haar speelhoekje. Ik wil er eigenlijk nog een leuk tafeltje en stoelen bij.

6F47864B-505B-4E81-9537-876A4CDB9036

De bank, fijne plaidjes en een beetje groen.

 

D7FE9CCE-40F4-4CCB-AFA8-39BC836E177A

Een gedachte over “Ons nieuwe huis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s