Derde trimester

Het is ècht twee keer knipperen met je ogen en ik zit alweer in het derde trimester (30 weken, woow nog maar 10 te gaan) . Lot is alweer bijna een maand twee en in plaats van maat 56 draagt ze maat 98. Hoe dan? Men zegt dat de tijd bij een tweede zwangerschap nog sneller gaat. Zo ervaar ik het in ieder geval wel. Hoe gaat het nu met mij? En wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen mijn zwangerschappen so far?

Overeenkomsten

– Ik was beide keren niet misselijk

– Eigenlijk heb ik bij beiden zwangerschappen geen klachten

– Beide keren meegedaan met moeders voor moeders.

– Ik slaap goed, maar mis het op mijn buik slapen wel.

– Enorm vergeetachtig. Maak het maar x2 nu.

– De hik! Ik voel het zooo vaak!

– Drukke baby’s in mijn buik. Koprollen, schoppen, de hik hebben. Ze zijn allebei lekker aanwezig.

3FD892C5-B82E-472E-885E-EC9B61197BB2

Verschillen

– Bij Lot was ik de eerste 12 weken moe, doooodmoe. Deze keer niet.

– Mijn buik groeit nu veeeeel sneller.

– De echo’s vond ik veel spannender dan de eerste keer! (Blijkbaar kan dat 🤭)

– Vanaf een week of 25, 26 ben ik moe. Vaak moet ik ‘s middags  verplicht zitten (van mezelf) of zelfs slapen.

– Fit voelen. Bij Lot liep ik bij 40.3 weken makkelijk 5 kilometer en deed ik sowieso alles nog. Nu ben ik veel sneller moe.

– Nare dromen. Die had ik bij m’n eerste zwangerschap niet. Niet echt fijn, maar zoals Marco al zong ‘de meeste dromen zijn bedrog.’ 😉

– Er zit nu een jongetje in mijn buik.

– Ik ben veel relaxter. We zijn net verhuisd en het kamertje zijn we nu aan het inrichten. Bij Lot had ik al heel veel af.

Hoe zit dat bij jullie zwangerschappen? Verliepen of verlopen ze aardig hetzelfde of totaaaaal anders? Al met al klaag ik absoluut niet. Ik heb geen bijzondere klachten. Lot bleef alleen erg lang zitten (bij 42 weken ingeleid, lees hier mijn bevallingsverhaal), maar dat liever dan met 32 weken al bevallen. Al hoop ik nu wel op een natuurlijke bevalling. We gaan het wel zien.

Liefs, Marinka

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s