Kastje van Lux

Hi! Ik ben Lieke en mama van Loa (3,5jr) en Lux (6mnd) en net zo koopverslaafd al s vele onder ons. Ik krijg geen genoeg van al die leuke kledingstukken voor de kids. De brievenbus ligt met regelmaat vol en de pakketbezorger heeft nog net niet zijn lunchpauze bij ons aan huis.
Ik woon nu nog steeds samen met mijn man en de 2 meiden in Gemert. Iedere keer als er namelijk weer een pakket vol kleertjes word bezorgd riskeer ik een echtscheiding 😉 Hij heeft inmiddels in de gaten dat hij steeds weer als laatste aan de beurt is met nieuwe kleding (lees: niet eens aan de beurt komt).

D11BB831-4D66-4629-AA48-4F4784408E7F

Mijn kledingsmaak is in de afgelopen 3 jaar flink veranderd. Wat betekent dat Lux nu nauwelijks de kleertjes van Loa toen aanheeft, oeps! En omdat Lux gemiddeld wat kleiner blijft past ze nu goed in maatje 62, maar ook nog steeds in 56 en soms al 68. In zo’n overgangsfase van maten hangt de kast dus extra vol. En stiekem ligt er ook al een mooi stapeltje te wachten in maat 68-74.

F2F01703-D3ED-49C6-8545-5643281E090C

shirt zara, salopette little hedonist

In beiden kastjes vind je vele grote en kleine merkjes, nieuw, tweedehands en zelfgemaakte kleding. Ik hou ervan om overal en nergens te shoppen. De basics scoor ik vaak bij Zara. HM en Hema vind ik algauw te standaard en ik merk dat ik daar dus steeds minder koop. En tegenwoordig slaag ik ook steeds vaker bij Prenatal.
Ik hou ervan om zelf leggings, truitjes en sweaterdresses te maken voor de kids. Ik heb dan ook mijn eigen labels ‘LILO’. Eigenlijk zijn deze labeltjes voor mijn webshop @liloforkidswaar ik Bunnies verkoop, maar hoe leuk is het dat mijn eigen kinderen ook kleding dragen met mijn eigen merkje.  Zoals ik shopverslaafd ben met kleertjes, heb ik dat ook met stofjes. Ik kan geen genoeg krijgen van al die leuke kleurtjes en printjes. Ik hou ervan om verschillende printjes te combineren, waardoor Loa en Lux er niet gauw saai uitzien. Al durf ik bij Lux nog niet zo los te gaan met hele kleurrijke dingen zoals bij Loa. Ik denk omdat ze nu nog zo klein en echt baby is en dat de zachtere kleuren en prints haar beter staan. 

2308EA35-8D4D-41D4-85A4-B9FC4AB8FC9B

overslagtruitje 1+ in the family, broekje Little Jet


Via instagram heb ik veel kleine en grote webshops en allerlei merkjes ontdekt. Mijn favo kledingmerkjes voor de kids zijn toch wel: Mingo, Mini rodini, Nixnut, Phil and Phae, MarMarCopenhagen, Gro comany, 1+ in the family. Deze koop ik overigens veelal in de sale of tweedehands. Er zijn vaak zo’n mooie en nog zo goed als nieuwe items te vinden via marktplaats, fb of instagram en voor vele mooiere prijsjes. En ik ben mega gevoelig voor sale. Dus tegen de tijd dat het sale is ga ik ook lekker los en koop ik vaak ook in voren voor de kids. Dat ze dan lopen in de mode van vorig jaar maakt me niets uit. Daarnaast ben ik echt dol op de kleding/accessoiresvan Petit Filippe, Little Jet, Girlgang, Lucky Leaf, Carlijnq,Blonde zusjes, Just Juul, Zoofs, Little & cool en nog vele andere shops. Maar ik moet toegeven, omdat ik veel zelf kan maken, dat ik ook opzoek ga naar zelfde soort stofjes en daar zelf kleding van maak. Dit is toch een stuk goedkoper (waardoor ik nog meer kleding en stofjes kan kopen haha). 

093292C1-EFC6-42E3-B9B5-F3A321B0B871

Hopelijk zijn jullie al een beetje nieuwsgierig geworden, want ik wil jullie in deze blog een kijkje geven in het kastje van Lux. Het hanggedeelte hangt zoveel mogelijk op kleur zodat ik enigszins een overzicht heb. Broekjes op de plank eronder en zoals je ziet heeft ze ook aardig wat schoentjes/slofjes. In de bakjes links liggen stapels haarbandjes en sjaaltjes, echter heeft Lux deze 9 van de 10 keer niet eens om. Het ziet er fantastisch uit voor de foto maar in de praktijk blijven die dingen dus echt niet zitten of ze heeft daarna nog uren een afdruk in haar hoofdje staan. Lux draagt vooral leggingsgecombineerd met een truitje. Onesies vind ik ook altijd onwijs schattig. Af en toe draagt ze een malliot met een jurkje of bloomertje.

4E3D2643-DFAC-4C59-B5BC-D3ACD1E6DE94

van links naar rechts: carlijnq, konges sløjd, Gro Company, Marmar Copenhagen

En stiekem vind ik het ook heerlijk om Loa en Lux samen te laten twinnen (gevalletje ‘ik word later nooit zo’n moeder die…’). De ene keer exact hetzelfde aan, de andere keer dezelfde print maar ander kledingstuk of allebei in dezelfde stijl/kleur. 


foto links Lucky Leaf, foto rechts broekje + jurkje Little jet, truitje Siz clothes, haarbandjes Birgit Poldermuts)

Op de plank daaronder ligt al een mooi stapeltje met broekjes en truitjes klaar in een maatje groter. Als ze baby zijn koop ik makkelijk al het een en ander vooruit als ik wat leuks tegenkom.  
Daarnaast heb ik ook een liefde voor mooie doeken/dekentjes, dus ook die een aantal op de plank liggen. O.a. van Petit Filippe, Witlof for kids, Kleine Keutel, Done by Deer en uiteraard ook zelfgemaakt.

103EDDF5-004D-47B3-A782-E814D1536198

Het meest voorkomende printje is hier toch wel de leopard. Mijn leopard-pile is dan ook ietsjes buiten proportie. Ik moet toegeven dat deze verslaving enigszins uit de hand begint te lopen, maar de liefde zit nou eenmaal diep.  

D6F2397A-8915-41FF-8DBF-4612160865BB

Verder zie je veel stipjes en streepjes in de kast. Vooral de Mingo items daarvan zijn favoriet, die hangen er in alle maten wel een paar items. Roze zal hier ook nooit uit de kast verdwijnen, ik ben nou eenmaal roze fan en zeker nu met al die oudroze kleuren. De winterkleur roest bruin heeft ook mijn hart gestolen dus die komt deze winter ook veel voor in de kast. Zeker met een leopardprintje goed te combineren ;-). 

8A9CB81A-625F-46AA-9E87-A3311DBC694F

Broekje v.l.n.r zelfgemaakt, Zara, zelfgemaakt. Sweaterdresses zelfgemaakt, sjaal Phil & Phae, schoentjes v.b.n.o. Petit Filippe , Moons 

Hieronder nog een paar leuke setjes op de foto

929D74C0-D16D-4EC0-A417-BA8CB46ACB60

(shirtje NixNut, broekje Mingo , schoentjes Moons, haarbandje Rowlynkids, speentje Bibs)

45BD02F3-5F8F-4C91-88F4-9D781EA73678

(shirtje Sizclothes, broekje blonde zusjes, haarbandje en speenclip Petit Filippe, speentje Bibs)

29C88A21-EB64-42F3-A85B-B15EB766D280

(romper Prenatal, kniekousjes + haarbandje Birgit Poldermuts, speentje Bibs)

Zoals jullie zien heeft Lux stiekem meer dan genoeg om aan te trekken. Je ziet nu veel capsule collecties voorbij komen. Het lijkt me zo praktisch en iedere keer neem ik me voor minder te kopen etc. Maar eerlijk gezegd voor het seizoen goed en wel is begonnen, hangen de kasten al weer vol. Hobby zullen we het maar noemen. Wel een dure haha, maar daarom verkopen we de mooie kledingstukken gewoon weer door op @kastjevanLoaLux

FC8BA8A1-E961-4345-8674-B0E3383C216F

Owja en de kast is gemaakt door mijn lieve man, die altijd precies kan maken wat ik in mijn hoofd heb!

Hopelijk vonden jullie het leuk om een kijkje te nemen in Lux haar kast. 
Liefs Lieke 

DAE510C5-B6D5-4B39-8665-F3BA498AD583

romper + schoentjes Petit Filippe, broekje zelfgemaakt

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s