Lot’s verjaardagtaart

Hieperdepiep hoeraaaaa, onze Lot is alweer 2 jaar! Gisteren, twee jaar geleden werd ze geboren om 19.10u. Blijft een magisch moment! We hebben een fijne verjaardag gehad en Lot genoot volop. De slingers ballonnen had ze zelf uitgezocht. En ook had ze inbreng in de taart, er moesten ballen op en dieren. Zo gezegd zo gedaan. Op Instagram kreeg ik meerdere keren de vraag hoe ik deze taart gemaakt heb. Het is nauwelijks een recept te noemen, maar bij deze! Jullie kunnen het allemaal 😉

DF31EAF7-7D5B-4D61-B4EB-9D09FACF7985

 

– Koop een pak Dr. Oetker kwarktaart naturel en alle ingrediënten die op de verpakking staan (kwark, slagroom, margarine)

– Koop ook kleurstof in de kleuren; geel, blauw en rood (zit in één verpakking. Ook van Dr. Oetker)

– Bereid de bodem volgens de verpakking

– Bereid de kwark volgens de verpakking

– Normaal doe je de kwarktaartvulling dan in één keer over de bodem heen. Nu verdeel je alle kwark in 5 schaaltjes. In elk schaaltje voeg je een beetje kleurstof toe, tot je de gewenste kleur hebt. Met de kleuren rood, blauw en geel meng je makkelijk ook andere kleuren. Ik had de kleuren; paars, blauw, groen, oranje en roze.

– Je doet de inhoud van de eerste kom over de bodem, strijkt dit glad en zet het dan voor 15 à 20 minuten in de koelkast.

– Daarna doe je de inhoud van kom 2 over de eerste laag heen. En weer terug voor zo’n 15 à 20 minuten in de koelkast zodat de kwark kan opstijven. Hetzefde doe je met de andere kleurtjes.

– Super simpel, kost alleen even wat tijd. Ik heb de taart een dag voor de verjaardag gemaakt.

– Decoreer de taart wanneer deze goed stijf is zoals je zelf wilt. Ik heb er discodip overheen gedaan, samen met feestbeesten van de Hema, van rietjes en kleine vlaggetjes heb ik nog een vrolijke vlaggenlijn gemaakt en ik had een gave ‘two’ topper van Mandy-Made. En een kaarsje om uit te blazen, ook van de Hema. Kleine tip: doordat de kwart ‘nat’ is, trekt de discodip er wat in. Doe dit dus niet uren voordat de visite komt, ziet er wat minder mooi uit.

– Eet smakelijk!

Liefs, Marinka

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s