Kamertje van Amber

Ik ben Margje, 35 lentes jong. Samen met mijn grote liefde Sipke, vijf kinderen, schoonzoon en drie honden wonen we in een klein watersportdorp in Friesland.

Een gezellig en druk samengesteld gezin van acht. Toen ik Sipke leerde kennen had ik al een dochter, Renee van nu 12 jaar. Sipke heeft twee dochters en een zoon van 13, 15 en 20 jaar, de oudste dochter heeft een vriend en woont ook bij ons. Een gezellige bende.In december 2016 zijn we samen nog eens trotse ouders geworden van onze jongste telg, Amber-Zinetta-Berber. Een heerlijke kleine dondersteen die ons gezin samenbracht en compleet heeft gemaakt.

Dat er nog een kleintje kwam was wel even een shock. Ik dacht niet meer zwanger te kunnen worden, een enorme verassing. We moesten echt wel even aan het idee wennen, maar wat was dit wondertje welkom.

Nadat iedereen aan het idee gewend was en mijn buikje begon te groeien moesten we gaan puzzelen… waar zou baby gaan slapen!? Op ons na is iedereen verhuisd naar een andere kamer om er eentje vrij te kunnen maken als babykamer. Voor de oudste dochter en haar vriend heeft Sipke een kantoor opgeofferd. (kantoorpand aan huis met meerdere ruimtes) Daar hebben ze een gezellig eigen plekje van gemaakt. De andere kids zijn allemaal een kamer opgeschoven en zo kwam er een kamer vrij, wat de babykamer ging worden.

9FD457DA-73B5-41C7-807D-DC4D97FFE6C1.jpeg

Ik kon aan de slag! Op de zware dingen tillen na heb ik alles zelf gedaan. Schilderen, shoppen en natuurlijk het inrichten, wat een feestje. Of we een jongetje of meisje verwachtten wisten we niet. Het zou daarom een neutraal kamertje worden. Veel wit, lichte grijstinten met het thema sterren.

CDCAF0B2-FF3F-4A71-9BC5-ECE62372F45F

 

Ik heb alle wanden gewit en de schuine wand lichtgrijs geschilderd. De vloer die er in ligt was nog als nieuw dus die hebben we mooi laten liggen, al zit er een lichtroze tintje in. Als ze wel een jongen was geweest hadden we dit later veranderd zodra hij toe zou zijn aan een grote jongenskamer, maar dat is dus niet meer nodig. De commode hebben we gekregen van een familielid, ik heb hem zelf beplakt met de sterrenstickers (AlieExpress) Het kastje met manden erboven is van (Ikea) Het aankleedkussen en doekjes-dispencer bestelde ik bij (mamaloesbabysjop) De rieten wasmand en de sterren-asseccoires vond ik bij de kerstspulletjes in de (Action) De gordijntjes zijn gemaakt door mijn moeder, wit met kleine grijze sterretjes:) Samen zochten we de stofjes uit.

D04D10F3-9CED-491F-9C25-D430D17618F5

1AC3DCED-5691-45FC-90D4-E87227E0BE91.jpeg

544E1D33-69AD-483A-8FB1-DBAD4E084418.jpeg

Het ledikant hoort bij de commode als set, de stoel hadden we al en het vachtje wat erin ligt kreeg ik van mijn moeder. Ook maakte zij de gordijntjes voor het raam aan deze kant, maar dan in tegengestelde kleur. Zo bijzonder dat er iets van haar hand in het kamertje hangt. Ik ben gek op kinderboeken en zoals je ziet hebben we al een flinke stapel. Amber had er een keer mee gespeeld (lagen door de hele kamer) door tijdgebrek stapelde ik ze zo even op, vond het eigenlijk wel leuk staan en heb het daarom zo gelaten. Ik vond de vloer nog wat koud en kaal dus kocht ik bij de (Kwantum) het gemelleerde grijze vloerkleed. Die maakt het geheel wat warmer, geeft meer sfeer en past precies bij de style.

1A37B2E5-D9B9-4EAC-8DAB-672296107232

5477B8A9-1EDB-4164-9A64-E7717D0FECDF.jpeg

Toen ik zo`n acht maanden zwanger was heeft Sipke`s dochter een gipsbuik van mijn zwangere buik gemaakt. We hadden hier beide geen ervaring mee, wat natuurlijk een enorme bende werd (hele keuken wit) Maar het is gelukt en we hebben enorm gelachen. Die hangt nu te pronken in het kamertje. Een mooie herinnering.

Wat was het een feestje om dit kamertje vorm te geven en elke keer als ik er binnenloop ben ik er nog steeds heel blij mee, het straalt echt rust uit. Als ze straks klaar is voor een grote meidenkamer, lijkt het me leuk om met wat meer kleur te gaan werken.

Wat gezellig dat je een kijkje kwam nemen in het kamertje van Amber. Meer over mij, ons gezin en andere zaken die me bezighouden vind je op www.zusthave.nl waarop ik wekelijks blog. Voor dagelijkse kiekjes kun je me volgen op instagram Margjevisser Zie ik je daar?

Liefs Margje

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s