Bye bye eerste trimester

Ik vind het eerste trimester dus net een schildpad… het gaat zooooo traag! Je doet een test, t’is positief dus je weet dat er een mini in je buik groeit. Heel ienieminie nog op dat moment. Maar het liefst had ik een week later al een echo hoor. Gewoon om het te zìèn. Onze verloskundigepraktijk doet nu ook aan vroege echo’s dus in de achtste week mochten wij frummel 2.0 al bewonderen. Zoals ik al eerder schreef, een klein vlekje met een kloppend hartje. Een week later zaten we weer bij de verloskundige maar deze keer voor de intake. We hebben even over mijn bevalling gebabbeld van Lot (hoe kijk ik er op terug), allerlei informatie doorgenomen, bloeddruk gemeten en ik mocht op de weegschaal. Hoppa +1kg al… ik was ook niet verbaasd. Ik begin ècht al een buikje te krijgen. Als je me niet zou kennen denk je dat ik teveel pizza gegeten heb, maar echt hoor.. die buik! De verloskundige zei ook dat mijn buik de vorm nog kent dus meteen wist wat ‘ie moest doen. Fijn hoor.. maar met nog weken 30 graden in het vooruitzicht lastiger te verbergen. Naja, als mensen het zien of vragen, dan is dat maar zo. 

B05E2243-0F38-4EC1-9504-87B828867BA810 weken zwanger 

En dan is daar eindelijk de eerste termijnecho. Vrijdag 3/8 om 10.30u mochten wij spieken naar onze frummel. Lot was ook mee. Ze wist inmiddels dat mama een baby in de buik heeft. De echo was erg fijn en helemaal goed. De baby zwaaide naar Lot, Lot zwaaide terug. De baby was zelfs de ‘tsjoe tsjoe wa’ aan het dansen, speciaal voor Lot. Ze heeft het er nog steeds over, schatje. Enige is dat ze onze eigenwijze frummel niet gemeten kregen van de zijkant. Op deze manier bepalen ze de uitgerekende datum. De echo hebben we 2x uitwendig en 2x inwendig gehad en we hebben alles gezien, behalve de zijkant. We mogen dinsdag 7/8 nog terugkomen voor een extra echo.  Deze keer lag de baby lekker te slapen (met gevulde maag en blaas) en liet hij zich (met een inwendige echo) goed meten. 22/2 is de uitgerekende datum!

1A18E032-CDA5-40CC-9DD2-6235F20C77D4

Hoe kijk ik verder terug op het eerste trimester? 

  • Net zo spannend als bij de eerste zwangerschap, gaat het goed? Blijft het goed gaan?
  • Meedoen met moeders voor moeders
  • Voel me top!
  • Niet misselijk geweest en maar 1 weekje ( bij 7/8 weken) ietwat moe.
  • Die buik… ik moet nog even! Op de foto hieronder was ik 11 weken zwanger.

C42320BF-3ED2-462B-8BAC-C57161204DF9.jpeg

En KIJK nou hoe lief Lot al is voor de baby 💛 #kusje

9E58D1F4-C739-459D-BB79-CB175D9CBBE6

Liefs, Marinka 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s