Kamertje van Philou

Geen kamertje uit een boekje, maar hopelijk een kamertje voor in een boekje’.

Met deze wens starten we ons projectje van Philou haar kamertje.

Ik ben Sigrid Rongen, de trotse mama van Philou. Ik ben getrouwd met Michel en we wonen in Poortugaal. Een fijn dorpje net onder Rotterdam.

Door verschillende complicaties tijdens de zwangerschap moest ik helaas al vroegtijdig stoppen met werken. Ik kon me daardoor wel helemaal richten op haar kamertje. Zoals ik al aangaf wist ik vooraf wel één ding zeker. Ik wilde, met alle respect, geen (kant-en-klaar) kamertje uit een boekje. Maar wat dan wel? En waar begin je? Pinterest, mijn grootste vriend, maar soms ook zeker een vijand voor zo’n twijfelkont als dat ik ben. ‘Is dit wel de juiste kleur?’ ‘Verf, behang, muurstickers of juist een combinatie?’ Maar gelukkig kan Michel erg goed knopen voor mij doorhakken. Hij besloot om voor verf en de ballonnen muursticker te gaan. Dit werd dan ook de basis, ook qua kleur, van het kamertje. De start was er!

A9B559A1-F8C1-4E2E-9C9F-9B8074289672De meubeltjes zijn dan wel een passende set (kindercompagnie). De strakke maar toch vriendelijke uitstraling sprak ons erg aan. De knopjes hebben we wel zelf aangepast. Die details, ik ben er dol op!

9EC9A94F-5C79-4131-966E-F8F504AD5BF4

De strikjes naast de commode zijn kleding haakjes (kiwi en koala). Het idee was om hier de kleertjes voor de volgende dag aan op te hangen, haar ‘outfit of theday’. Maar aangezien Philou steeds nieuwsgieriger en ‘brutaler’ wordt, hebben we dat nu maar verplaatst naar de kapstok. De kapstok hebben we overigens ook aangepast. Oorspronkelijk was deze wit, maar tegen de witte muur kon deze zeker een kleurtje gebruiken.

De muurhuisjes waren we al aan het verven, dus ik dacht dat de kapstok dan ook wel gelijk gedaan kon worden. Michel was op dat moment iets minder blij met me, maar achteraf is dit een goede keuze geweest.

In een van de muurhuisjes staat een zilveren ballerina. Deze heb ik van mijn lieve schoonmoeder gekregen. Ik was nog maar een paar weken in verwachting toen we samen op een fair waren. We waren beide opslag verliefd op het beeldje. Hoe leuk zou dit staan in de babykamer! Ik zag het al helemaal voor me, maar stel dat het dan toch een jongetje wordt? Want op dat moment wisten we het geslacht nog niet. Twijfel, twijfel, twijfel en uiteindelijk toch gekocht. Gelukkig maar en ze heeft een mooi plekje gekregen!

E96C8C01-4CF9-4CC8-8DC1-7EC9B7F64F4A

De schommelstoel is van marktplaats. De stoel lag al een paar jaar in delen bij mijn schoonouders opgeslagen. Ooit bedacht als een leuk opknapprojectje, maar dat is er nooit van gekomen. In de babykamer wilde ik erg graag een fijne stoel, dus mijn schoonvader is aan de slag gegaan. De schommelstoel staat geweldig in Philou haar kamertje. Het leuke is dat Philou er tegenwoordig zelf ook graag in zit. Het liefst met haar boekje op schoot. Zo schattig! En trots dat ze dan is…

In het roze koffertje hebben we de spulletjes van de eerste weken in het ziekenhuis bewaard. Philou is 6 weken te vroeg geboren en heeft de eerste weken op de afdeling Neonatologie gelegen. Een intense en bijzondere tijd die we, ook voor haar voor later, met deze spulletjes willen herinneren.

6DDDEE6E-7EF5-48D6-A662-8FD3B3AD1C02

DA011C7C-049A-4B8A-8C04-FE764299ACD9

En dan nu het plankje. Mijn eigen verzameling van leuke hebbedingetje. Het wolkje is ook wel één van mijn favorieten. Precies de juiste kleurtjes! We hebben deze gekocht bij Jobuko, via Etsy. De stolp met de huisjes is van de wibra en de tekstblokken zijn van dotslifestyle. Ook staat haar geboortekaartje er nog, een ontwerp van Marianne van Leesign. Philou weet de wolkenslinger (kidsware_natascha) inmiddels ook te vinden. Oh, oh, oh, hopelijk gaat deze het overleven…hahah… 

EE637C1D-EF63-4D5A-8EEF-0249F07EBED8

6 weken eerder dan verwacht kondigden Philou zich aan. En door alle complicaties lag ik al 3 weken, voor de bevalling, in het ziekenhuis. De laatste puntjes op de spreekwoordelijke ‘i’ voor haar kamertje heb ik helaas vanuit mijn ziekenhuis bed moeten coördineren. Arme Michel…flink wat FaceTimegesprekken hebben we gevoerd en een hoop foto’s hebben we gedeeld. Soms alleen maar om een knuffeltjes wat in een verkeerd hoekje stond. Sorry schat! Maar nog steeds worden we blij als we haar kamertje binnenkomen. En nog mooier om te zien dat het voor haar ook steeds meer háár kamertje wordt. Missie geslaagd vinden wij!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s