Kamertje van Noud

Welmoed(23) mama van Lauren (2) en Noud (8maanden) wonend in Friesland met manlief.

Ik neem jullie mee in Noud zijn stoere jongens kamer. Voordat we wisten dat we een zoon verwachten vond ik lichtblauw met donkergrijs heel erg mooi voor een jongen, maar eenmaal toen we er achter kwamen dat er toch echt een jongetje kwam te slapen op het kamertje vond ik dit gelijk niet meer mooi. Iets met hormonen. Dus weken lang zochten we op Pinterest voor iets leuks. Maar ik vond eigenlijk zó veel leuk, te veel. Iets zwart wits, okergeel of toch groen met grijs. Maar toen kwam ik behang met autootjes tegen, ik was gelijk om. Ik wilde een stoere hippe jongenskamer.

7D160A70-5ECE-44DE-9AB7-E4F6C6C22CFF

Op de andere drie muren zat nog glasvezel, deze hebben wit geverfd om het rustig te houden naast het drukke patroon van de autootjes, en op de grotere muur hebben we drie geometrische vlakken gemaakt met twee kleuren, groen en grijs. Dit is heel makkelijk te verven met goede afplaktape.

010E3A94-1619-448B-B318-482FF286BE5B

Als commode kozen we voor de Ikea Hemnes kast. De babykamer is het kleinste kamertje in huis, grote commodes zijn van vaak diep en nemen daardoor best wel veel ruimte in beslag van het kamertje. Een Hemnes kast is minder diep maar wel lekker breed met veel lades waarin je veel spullen kwijt kan, ideaal voor dit kamertje dus. Want we gebruiken deze kast ook als kleding kast. Verder komt er in de bovenste lades de spullen die je het vaakst nodig heb, dit zijn luiers, doekjes, hydrofiele luiers, billencrème en rompers. In de twee lades daaronder komen alle kleertjes, badcapes en swaddles. En in de onderste lades komt al het beddengoed, hoeslakens, dekens, aankleedkussenhoezen en de rest van de voorraad luiers en doekjes.

E6C626C6-7BFE-4A5A-A203-F9A55806F65B

Aan het muurtje naast de commode heb ik de twee kruidenrekjes van Ikea (Bekväm) hangen. Op Instagram zag ik het al regelmatig voorbij komen en dit wilde ik eigenlijk ook. Het leek me erg praktisch en toch ook best wel hip. Op de bovenste kun je kleine spulletjes kwijt en aan de onderste kun je ook kleertjes hangen. Dit vind ik ideaal want we hebben geen “hang” gedeelte voor de babykleertjes. Ook kun je alvast de kleertjes voor de volgende dag eraan hangen. Ideaal, hoeft papa ook niet te zoeken naar een passend setje. Voor nu hangt het eerste pakje alvast klaar.

2E49A220-1382-4BFB-B278-51AFCD612C1D

Noud slaapt in een ledikantje dat we van onze ouders via via hebben gekregen. Zelf heb ik deze grijs geverfd zodat hij bij het kamertje past. Voorheen wilde ik alles nieuw kopen maar dit ledikantje vond ik helemaal bij zijn stoere kamer passen en nam ik dan ook met alle liefde aan.

1253BB37-A059-4A69-A76F-0DCCE506B715

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s