Zomervakantie, genieten, zon en zwanger zijn

Renske (31) getrouwd met Willem-Jan en zwanger van hun eerste kindje. Ze wonen samen in het dorpje Aalten. Ze werkt fulltime als leerkracht in het Speciaal Basisonderwijs.

De zomervakantie zit er helaas alweer bijna op. Nog maar anderhalve week en dan mag ik weer aan de slag voor mijn klas. In de tussentijd is er veel gebeurd, tijd voor een update!
Even een dipje
Het was voor mij even wennen om vakantie te hebben. De mensen die mij kennen weten dat ik het lastig vind om niks te doen. Dat blijkt ook, de vakantie heb ik bijna helemaal volgepland met afspraakjes, klusjes in huis en af en toe niks doen. Inmiddels ben ik alweer 28 weken zwanger en ik zou eerlijk zijn….. ik heb best last van de hitte. Ik ben daarom ook veel in het zwembad te vinden om af te koelen. De afspraken bij de verloskundige staan al een tijd in het teken van allerlei bloedonderzoeken. Ik heb te horen gekregen dat mijn HB gehalte laag is. Gelukkig is het een typische zwangerschapskwaal, maar ik ben er goed moe van. Ik heb al heel wat buisjes bloed afgestaan en ik ben flink veel rozijnen, crackers met appelstroop aan het eten en het drinken van sinaasappelsap. Met als resultaat dat ik iets gestegen ben in mijn HB. Helaas nog niet genoeg, dus deze week ga ik weer bloed geven om te kijken of de artsen en verloskundigen niks over het hoofd zien. Daarnaast heb ik vermoedelijk een liesbreuk wat geen pretje is. Vooral na actieve momenten zoals wandelen, fietsen of zwemmen heb ik er veel last van. Van de week gaan we naar het ziekenhuis om een echo te maken en krijgen we te horen of het daadwerkelijk een liesbreuk is. Tot nu toe heeft het geen invloed op de zwangerschap en is er zelfs nog de mogelijkheid om gewoon thuis te bevallen.
EB3600DE-B83F-433C-AC3A-CD2F51296C72

Weekendje weg
Willem-Jan werkt op een camping en in de zomervakantie is het erg druk. Daarom is het niet mogelijk om samen vakantie te houden en moeten we het hebben van onze weekenden. Gelukkig was er een optie om een lang weekend weg te gaan. Even samen met elkaar zijn, de tijd voor elkaar te nemen en de warmte van Nederland te ontvluchten. We zaten in een fijn hotel, vriendelijke mensen, prima kamer en dichtbij het strand en Brugge. De dagen samen waren heerlijk. Wat hebben we genoten van de wandelingen, het strand, de terrasjes, het lekkere eten en de mooie stad Brugge.

42809594-59B9-42E6-8C51-C36A5C9FB235

Sneak preview kinderkamer

Dat is best lastig, meubels zoeken voor de babykamer. Voor wat voor inrichting gaan we? Stoer, lief, rustig, druk of juist van alles wat! Na een aantal bezoekjes bij een babyzaak zijn we eruit en wat zijn we er helemaal blij mee. De kleuren van de meubels zijn vooral wit, groen met daarnaast verschillende houtelementen. Aan het eind van de week worden de meubels geleverd, spannend spannend. Helaas kan ik jullie nog geen foto van de meubels en de kamer laten zien. Wel staat de kamer op dit moment goed vol met allerlei spullen die we verzameld hebben, van een badje tot aan rompertjes, van verzorgingsproducten tot aan dekens. Ik kijk er enorm naar uit om lekker bezig te gaan in de kinderkamer. Het zal een kamertje worden waar ik heel wat uurtjes te vinden ben.

F6F2AF1F-EE4F-4077-BCDF-EDC7BD2A1151

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s