Kamertje van Evi

Hoi! Ik ben Estelle, mama van Evi en partner van Jeffrey, 31 jaar oud en werk parttime als officemanager op een makelaarskantoor in Amsterdam. Wij wonen met zijn drieen in Almere in ons fijne nieuwbouwhuis, hier wonen wij pas 2 jaar. Toen dit huis werd opgeleverd wisten wij net dat ik zwanger was! Wij konden dus al stiekem gaan bedenken welk kamertje voor de baby zou worden!

Voordat wij wisten of het een jongetje of meisje zou worden hadden wij in ieder geval al besloten dat we een Ikea PAX kast gingen aanschaffen, dit zijn super fijne kledingkasten met eindeloze uitbreidingsopties, je kunt de indeling altijd omgooien! Ik vind zelf de standaard babykamer kledingkasten onhandig en klein van inhoud (en aangezien ik lichtelijk shop verslaafd ben, is ruimte noodzakelijk hihi).

Wat ik ook al gelijk in mijn hoofd had is een schommelstoel, ik wilde lekker kunnen zitten in het kamertje om te knuffelen, flesjes te geven en boekjes voor te lezen. En wat ben ik blij dat ik voor deze schommelstoel heb gekozen!! Hoe vaak ik daar wel niet snachts in heb gezeten (gelegen) met Evi in mijn armen, zo fijn dat je dan je hoofd kunt laten rusten in die stoel.

45DF2CB7-049A-451C-8E1A-EEDF6A470B67

Schommelstoel Xenos, roze kussen Ikea, boekenrekje (kruidenrek) Ikea

Toen ik wist dat het een meisje werd konden we gaan schilderen! Er moest natuurlijk wel roze op de muur komen, maar niet té roze, uiteindelijk is het de kleur “zonde” geworden van de Gamma, hiermee wilde ik een lambrisering op de langste muur. Altijd spannend een kleur kiezen vanaf zo’n klein kaartje maar ik ben er super blij mee!

58BE6565-077A-4882-9E30-29E072FB9867

C0247B3F-8465-4C7C-A2B3-D4B73E0F4F02

Roze plankje + 6-hoekige houten plankjes Xenos, dromenvanger + muurstickers maantjes DeemDesign, siercamera Suussies, letter poppetjes Huisjeno56.

Verder wilde ik de meubeltjes vrij “simpel” gewoon wit, en de muren verder ook wit, zodat je met accessoires de boel kunt opleuken en die ook steeds weer kan veranderen, als de basis vrij basic is kun je altijd alle kanten op. Tegen de langste muur plaatsten wij het ledikantje (Bopita, Prenatal) en de schommelstoel (Xenos) en de muur daar tegenover daar staat de kledingkast en de commode. De commode die we nu hebben is al de tweede, we hadden eerste een witte strakke commode, maar naderhand was het kamertje toch niet naar mijn zin en ben ik op Marktplaats op zoek gegaan naar een Brocante opknap-commode. Super blij dat ik daarvoor heb gekozen! Ik schilderde deze licht grijs en kocht verschillende knoppen voor erop.

88A0719C-CD86-49A8-B4F3-CE278AE28260

4ACE655E-3AB2-4CEB-859E-D976524D3542Wandrek HEMA, koffertje Fresk Baby, luiermandje Primark, aankleedkussenhoes Lientjesshop (custom made).

Het bekende HEMA boekenrekje hangt boven de commode, die zat ook al vrij snel in mijn hoofd, ik vind deze erg leuk en toch ook een beetje stoer door de zwarte metalen zijkanten. Met dit soort rekjes kunnen je ook altijd weer lekker je gang gaan met afstylen met accessoires. Ik heb veel houten accessoires/plankjes in Evi haar kamertje omdat ik vind dat dit toch sfeer en warmte geeft ondanks dat alles vrij licht/wit is.

Achter de commode hebben wij een punt geschilderd in een grijze tint (sorry ik weet niet meer hoe deze heet!) Om het geheel iets stoerder te maken, ik hou van girly en roze maar het moet niet te zoet worden.

Het fijne aan dit kamertje vind ik ook dat we de boel kunnen omgooien, het bedje en de commode hebben al weleens van plek gewisseld! Dat was ook de reden dat we Evi niet het kleinste kamertje hebben gegeven, ik hou ervan als je boel eens ander kunt zetten.

04938C7F-EC6D-4925-8FDD-E9534DBD4A83.jpeg

Van de winter zou ik graag nog een mooi vloerkleed in haar kamertje willen hebben, dat is fijn aan de voetjes en straalt ook zoveel warme uit! Ook heb ik al aan een ander kleurtje zitten denken in plaats van de roze lambrisering, ik vind het gewoon leuk om regelmatig iets te veranderen, dus wie weet van de winter een mini make over in het kamertje! Volg mij op instagram @mom.and.evi om niets te missen hierover 😉

 

 

 

 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s