Kamertje van Madée

Ik ben Marlies en sinds december 2016 mama van Madée (1,5). Samen met mijn man Jasper wonen we in een jaren ’30 huis in Zwolle. Ik werk als freelance content creator voor verschillende tijdschriften (Libelle, Margriet, LIEFKE) en andere opdrachtgevers en maak vooral content over wonen en lifestyle. Je kunt me ook volgen op Marlieshuisman.nl

Toen we wisten dat ik zwanger was woonden we nog in een appartement in de binnenstad van Amersfoort. Dat leek ons niet zo praktisch met een baby en er was eigenlijk ook gewoon te weinig plek. We startten onze huizenjacht in de stad waar we beiden bekend waren, en waar ook onze families vandaan komen: Zwolle. Het vinden van een geschikte woning was nog niet zo makkelijk, we hadden immers een deadline. Eind oktober, maar het liefst nog in september, wilden we toch echt wel kunnen wonen. We bekeken huis na huis, bezochten open huizen, boden op verschillende woningen en toen ineens was het raak: ons bod werd geaccepteerd! We hadden een huis gekocht. Geen kant-en-klaar huis, maar een klushuis. Niet écht handig, maar wel fijn dat we eindelijk een plekje hadden. Op 1 oktober 2016 kregen we de sleutel en kon het klussen beginnen!

Veel kon ik niet doen met mijn zwangere lijf, maar bepalen welke kleuren op de muren moesten komen en (online) shoppen was aan mij wel besteed. Een plan voor de babykamer had ik niet echt. Die is echt ‘ontstaan’. Ik wilde de kamer niet té zoet en meisjesachtig, daarom koos ik voor de grijsgroene lambrisering in de kleur ‘stone’ van vtwonen. Verder hield ik de kamer vrij neutraal met de eikenhouten vloer, witte muren en verschillende houttinten.

Madée haar bedje is van Ikea. Het is – na het wiegje – al het derde bedje dat in dit kamertje staat. We hadden een retro exemplaar via Marktplaats gevonden en oudroze geverfd, maar dit bedje bleek onveilig toen Madée kon staan. Het tweede bedje, ook retro maar dan iets groter, kreeg een stoere groene kleur. Maar ook dit bedje was niet bestand tegen Madée en haar klimbehoeften. Nu staat er een houten spijlenledikant, want nóg een bedje verven, dat vond ik iets te veel werk! Boven het bed hangt een oudroze hemeltje van Sebra. Het vloerkleedje kocht ik bij H&M home en het dekentje is van Natural Baby.

25DF53CC-4B8E-4589-AC4B-BAFEC9378DA0

Naar een idee van Pinterest gebruikte ik drie kruidenrekjes van Ikea als plankjes. Het onderste plankje hangt op de kop zodat hier kledinghangertjes aan kunnen hangen. De plankjes gebruik ik om de mooiste spulletjes op uit te stallen. Deze jurkjes (het roze jurkje droeg Madée op de bruiloft van mijn moeder) hangen aan blankhouten hangertjes van Le Petit Lapin Paris. Het houten poppenwagentje is van Pinch Toys via Things We Love en de papieren bal is van Dille & Kamille.

Aan de muur hangt een haakje (look-a-like Muuto dot van Praxis) en een boomstamkapstokhaak van HK Living. Verschillende (kapstok)haken op de kinderkamer zijn een leuke manier om mooie spulletjes ‘ten toon te stellen’. Ik versierde het muurtje verder met het geboortekaartje van Madée dat ik zelf ontwierp, een poster van Sara Anne Studio en wat fotolijstjes. Aan het haakje hangt een houten camera van Fanny & Alexander. Met een mama die veel fotografeert moest Madée dit natuurlijk hebben!

Het bureautje heeft een leuk verhaal. Toen wij ons huis al wel hadden gekocht, maar de sleutel nog niet hadden, reed Jasper door de straat. Hij zag dit bureausetje in de straat staan met een briefje erop ‘gratis meenemen!’. Het setje is dus van iemand hier in de straat geweest en is eerst naar Amersfoort vervoerd om vervolgens weer in de straat terug te keren! Op het bureautje staat een opbergdoos van House Doctor, met daarop een konijnenlampje van Sissy-Boy, een lijst van Hema en het feesthoedje haakte mijn zusje voor Madée haar eerste verjaardag.

F0D999E6-3F34-4D93-9DBE-6F93B12D96D9

Aan de muur hangt een handgemaakte leren vlaggenlijn van JeeBags. Janneke maakt de mooiste tassen van leer. Deze slinger maakte ze van restleer en kocht ik oorspronkelijk met mintgroene vlaggetjes – ook mooi, maar niet echt passend voor de kamer van ons meisje. Janneke heeft op mijn verzoek wat roze, gouden en bordeauxrode vlaggetjes gemaakt zodat de slinger beter op het kamertje zou passen!

2C0DD409-7215-4A96-BF15-43283EC6128E

Onlangs versierde ik de muur boven de commode, een kastje van Marktplaats, met muurstickers van Bibelotte bedding. De kleurtjes staan heel mooi en Madée vindt de sterren en stippen maar wat interessant. Handig, want stil liggen is er niet vaak meer bij.

De plankdragers voor de plank boven de commode maakten we zelf van restjes leer. Op het plankje staat een doosje van Søstrene Grene, een mokje met hierin een pannenkoekplantje, een fotolijstje met een tekst van Coeurblonde, het bootje is van Oli and Carol en de schoentjes zijn van Donsje Amsterdam. De hoes voor het aankleedkussen is van Prenatal en in het bruine wasbare papieren zakje van Uashmama zitten wat verzorgingsspulletjes.

Aan een wandknop bij het raam hangt een wandkleed van &SUUS van WOWN! via Kwantum. Het hobbelpaard vond ik bij de kringloop. Het blokkenkarretje komt ook van de kringloop en de gehaakte muis maakte mijn zusje naar een patroon van  Stip & Haak.

Het kamertje van Madée blijft een van mijn lievelingsplekken in ons huis: het klopt er helemaal wat kleur betreft. Al kan ik ook niet wachten tot de commode eruit kan en plaats maakt voor een heuse meidenkast – die staat al op zolder te wachten – en ik haar kamer opnieuw in mag delen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s