Al op de helft

Renske (31) getrouwd met Willem-Jan en zwanger van hun eerste kindje. Ze wonen samen in het dorpje Aalten. Ze werkt fulltime als leerkracht in het Speciaal Basisonderwijs.

Inmiddels ben ik alweer 24 weken zwanger en schrijf ik deze blog over de 20-weken echo, onze kleine voor het eerst echt voelen en de aankopen.

Hoe was de 20-weken echo?
De tijd van de welbekende 20-weken echo is aangebroken. Een moment waar we naar uit hebben gekeken, eindelijk zien we ons kindje weer. Wij zijn door de verloskundige doorgestuurd naar het ziekenhuis van Nijmegen, eigenlijk vanuit voorzorg. In de familie zijn een aantal lichamelijke problemen en daardoor zijn we verwezen naar het ziekenhuis. Na een doolhof te hebben gelopen kwamen we aan op de juiste afdeling. Na een tijdje wachten en allerlei bijzondere bevallingsverhalen te hebben gehoord mochten dan eindelijk naar binnen. In het eerste kamertje kregen we nog een aantal vragen die we moesten beantwoorden. Daarna werden we naar het volgende kamertje gestuurd. De mensen van de afdeling stonden al op ons te wachten. Daar lag ik dan, een klein beetje zenuwachtig en vol spanning. De echoscopiste ging stap voor stap onze baby af. Hoofdje super, maag super, beentjes en armen prima en ga zo maar door. Het belangrijkste voor ons was het hartje, ook dat zag er goed uit. Wat was dat een grote opluchting zeg. Daar gingen alle zenuwen, weg waren ze. Wat was het super fijn om te horen dat alles goed is met onze uk. We hebben genoten van onze date met hem/haar. Aan het eind van de date kregen we te horen wat het geslacht. Krijgen we nu een jongen of meisje? Willem-Jan had niet echt een voorgevoel, ik daarentegen wel. Ikzelf en vele mensen met mij hadden een sterk voorgevoel voor 1 van de 2 geslachten. Als je wilt weten of de voorspelling klopt…….vraag het ons dan persoonlijk

534C45AA-6056-4065-8783-AD6EB0BD22B9
Uk voor het eerste voelen
Het blijft een bijzonder moment, wanneer voel je je mini-kindje voor het eerst. Vanaf week 17 van de zwangerschap voelde ik regelmatig van die belletjes. Net alsof er een ballon in je buik loslaat en wegvliegt. In week 20 voelde ik onze uk echt voor het eerst heel duidelijk. Die dag ben ik met mijn klas op schoolreisje geweest. Een dag waarop ik best actief ben geweest. Samen met de kinderen in een wildwaterbaan en een ‘langzame’ achtbaan geweest. Bij veel attracties vroegen de kinderen heel lief aan de medewerkers: “ Mag onze zwangere juf hier wel in? “ Met als gevolg van een actieve dag voelde ik ‘s avonds op de bank onze kleine uk. Op dezelfde plek van mijn buik voelde ik meerdere malen van die kleine trapjes, zo bijzonder!

BA3E978C-DA30-45D2-9FA6-D17E70527817

De eerste aankopen
De tijd breekt aan dat we dingen gaan kopen voor onze kleine. Waar moet je beginnen? Wat is slim? Waar doen we goed aan? Wij, zonder ervaring zijn maar begonnen met het kopen van een babybadje, een luieremmer en een Tummy Tub. De grote bestelling werd geplaatst en thuis afgeleverd. Het uitpakken kon beginnen, wat was dat een feestje.
De volgende aankopen werden de eerste babykleertjes. Mijn man en ik verschillen nogal van smaak. Ik houd van grafische printjes, Willem-Jan is meer van de rustige subtiele kleurtjes. Wat gaan we kiezen? De keuze is zo groot, zoveel mooie schatjes kleertjes. Uiteindelijk hebben we 2 hele verschillende setjes gekocht.
De laatste grote aankoop is net een paar dagen binnen, de kinderwagen. Wat zijn we ontzettend blij met deze aankoop. Van tevoren hadden we ons verdiept in allerlei merken, geluisterd naar adviezen van vrienden en informatie gewonnen bij de winkels.
Nu op naar de rest van alle aankopen, verf voor de babykamer, de meubeltjes, een nieuwe grotere auto niet te vergeten en ga zo maar even door…….

9BEF401A-61D8-448B-92E4-7264625DE699
Nog een weekje werken en dan heb ik vakantie. Heerlijk genieten van het niks moeten, afspreken met vriendinnen maar ook vooral uitrusten. In mijn volgende blog zal ik een update geven over mijn zwangerschap, de eerste weken van de vakantie en hopelijk een sneak-preview van de babykamer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s