5x Lekker, makkelijk èn gezond part II

Een paar weken geleden kwam ‘5x Lekker, makkelijk en gezond” op de blog. Met dus 5 makkelijk te maken recepten voor kinderen. Tussendoortjes, lunch of avondeten. Ik kook zoveel mogelijk zelf voor Lot, maar soms is mijn inspiratie even op. Herkenbaar? Hieronder deel ik een aantal heerlijke recepten die ook nog eens makkelijk te maken zijn. Ook voor papa en mama smullen! Bedankt voor het insturen van de heerlijke recepten! 

Annelieke / Spinazietaart

Ingrediënten :
5 plakken bladerdeeg
4 eieren
125 ml (slag)room
400 gram versie spinazie
150 gram geraspte kaas
3 tomaten of een doosje cherry tomaten

Recept :
Ontdooi de plakken bladerdeeg en leg deze in de ingevette bakvorm.
De verse spinazie wokken tot het genoeg is geslonken.Deze dan in de taartvorm leggen.
Meng de eieren met de slagroom en de 150gram kaas in een schaal.
Strooi er wat zout en peper in  om het op smaak te brengen.
Dit mengsel giet je over de spinazie in de bakvorm heen.
Snijd de tomaten in plakjes en leg deze op de taart en dan mag heg 35-40 min in de voorwarmde oven (200graden).

Eetsmakelijk!

30BFA790-D97E-45E5-9E23-C6638135D15D.jpeg

Eveline / Overnight Oats

Benodigdheden:

halve banaan

kopje havermout

kopje (amandel)melk, elke melksoort is mogelijk, ik gebruik de ongezoete amandelmelk

stuk of 4 aardbeien, of ander fruit naar believen

Prak de banaan in een kommetje met een vork helemaal fijn. Meestal neem ik een halve banaan, het ligt een beetje aan het formaat van de banaan. De banaan maakt het lekker zoet!Roer de havermout er doorheen, je hebt genoeg als de banaan de havermout goed heeft opgenomen. Melk erbij… precies zoveel dat er nog een beetje havermout-banaanmengsel boven uit komt, dan trekt de melk goed in en wordt het niet te nat. Dan in de koelkast en de volgende ochtend is het klaar! Dan snij ik de aardbeien erbij, dit kan ook de avond van tevoren overigens. Je kan het natuurlijk met allerlei soorten fruit maken, of nog wat kokosrasp erbij bijvoorbeeld. Maar voor Maren zijn aardbeien favoriet!

83EE46BE-46C0-4C57-892D-8CD8DC3B7C07

Gerole / Carrot cake balletjes 

*walnoten of hazelnoten
*medjoul dadels
*1 wortel
*speculaas kruiden
*rozijnen
*cocos rasp

Benodigdheden: rasp en blender

Blend eerst wat hazelnoten of walnoten om de balletjes in de rollen als ze klaar zijn. Doe dat in een glas of kommetje. Ook vul je 1/4 kommetje met cocosrasp.

Doe een handvol noten 6 dadels een handvol rozijnen en 2 theelepels speculaas kruiden in de blender. De mix kan per keer anders zijn en als het te nat is kunnen er wat noten bij en is het te droog kan er een dadel bij. Als je mooie balletjes kunt maken is de mix goed en kan de geraspte wortel erbij. Als je mix op is rol je de balletjes 1 voor 1 in het mengsel van cocos of noten. Even een uurtje in de koelkast en smullen maar!

Esther / Wraptaart 

Esther heeft een boek vol recepten die je bij haar kan bestellen. Ik mocht de heerlijke wraptaart delen van haar.

0E98365B-5A8D-4C04-B40D-D603F9E6EB1B

7AAFF556-C559-4943-99A4-108AFD0CC9F6

Lianne / sushi bowl

ingredienten:
  • sushi rijst 
  • sesamzaadjes zwart en gewoon
  • komkommer
  • avocado
  • zakje peen de julienne
  • augurk
  • blikje tonijn 
  • schepje yoghurt mayo (yofresh)
  • scheutje dikke zoete ketjap (conimex)

Kook de rijst zoals aangegeven op het pak. Een half pak is genoeg voor 3 personen, het vult namelijk enorm!

houd je niet van plakrijst? doe er dan na het koken een scheutje rijstazijn doorheen.,(geeft wel een specifieke smaak dus als je hier niet van houdt laat je die gewoon weg). 
 
Snijd de komkommer in kleine blokjes , je kunt de zaadlijster eruit scheppen, dan wordt het wat minder nat), maar ik laat ze er altijd inzitten voor de vitamientjes 🙂 
 
Zorg dat je een rijpe avocado hebt, pit eruit, schil eraf en in kleine blokjes snijden. 
 
Ik ben een moeder met weinig tijd dus ik koop kant en klare geraspte wortel (anders sta ik een half uur te raspen en met mijn kitchen skills ben ik dan waarschijnlijk ook het vel van mijn knokkels kwijt 🙈). Noor houdt niet van draadjes structuur in haar mond dus ik snijd ze nog wel iets kleiner zodat het geen draadjes meer zijn #fijnproevertje ;).
 
Voor het zuurtje, doe ik er altijd een augurkje doorheen, hou je niet van augurk dan laat je die gewoon weg. 
 
Als je alle groente en fruit (avocado is fruit), hebt gesneden, maak je het blikje tonijn open. Ik neem altijd tonijn op olijfolie basis maar je kunt ook die op zonnebloemolie basis nemen of op waterbasis (wat jij wil). 
Ik giet de olie eruit en de tonijn in een bakje. Daar doe ik een schepje yoghurtmayo doorheen en een scheurtje dikke zoete ketjap. Even door elkaar prakken, klaar!
 
Inmiddels is je rijst wel klaar en kun je de sushibowl gaan vullen. Mix de rijst met het tonijn mengsel, schep daarna de komkommer, wortel, avocado en augurk er voorzichtig doorheen. Ik doe er ook altijd nog sesamzaadjes doorheen (zwart en gewoon), omdat dat dat een lekker sushi smaakje geeft. Maar je kunt het er ook uit laten natuurlijk. 
 
That’s it! Ik hoop dat jullie het net zo lekker vinden als Noor (ik vind het zelf stiekem ook erg lekker trouwens 😏) Enjoy!
 E09F4E65-4921-4813-83CB-3DED30A671CF

Ichelle / Avocado Tortilla

Ingrediënten

Tortilla, avocado, hummus, kipfilet, kaas.

F0D3CFC4-CCBD-4FB0-96B1-ECC844606571

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s