Het grote geheim wordt onthuld

Renske (31) getrouwd met Willem-Jan en zwanger van hun eerste kindje. Ze wonen samen in het dorpje Aalten. Ze werkt fulltime als leerkracht in het Speciaal Basisonderwijs.

Het is weer tijd voor een nieuwe blog. Super leuk dat jullie het willen lezen. 

Zwangerschapskwaaltjes en de echo

We zijn inmiddels alweer wat weekjes verder sinds ik mijn laatste blog heb geschreven. Je leest vaak dat je de eerste periode last kunt hebben van allerlei kwaaltjes. Mijn grootste kwaal is vooral de vermoeidheid. Ik voel me moe, moe en nog eens moe. Voorheen liep ik graag een uurtje samen met vriendinnen, dat zit er nu niet meer in. Wanneer ik thuiskom van mijn werk is de bank of het bed mijn beste vriend. Even een slaapje doen, heerlijk. Daarnaast vind ik bepaald eten verschrikkelijk vies. Neem nou bijvoorbeeld een boterham. Normaal at ik wel 5 sneden op een dag, nu mag ik blij zijn met 1 op een dag. Verder hoor je mij niet klagen en ben ik benieuwd of er nog wat kwaaltjes bij komen. 

De 12 weken hebben we inmiddels ook gehad en alles zag er keurig uit. Onze kleine uk lag heerlijk te chillen in mijn buik. Wat was dit weer een prachtig moment, samen met elkaar naar je wondertje kijken. Het was één en al genieten en mijn glimlach stond nog lang op mijn gezicht.

3B3D0BA2-885C-418F-9259-614D8E81A003

Bekendmaking van het grote geheim

Inmiddels wisten onze ouders en mijn beste vriendin van onze zwangerschap. Maar hoe vertellen we het de anderen om ons heen? Willem-Jan is eind april jarig en dat komt mooi uit. We kunnen dan ons grote geheim aan de anderen vertellen. 

Het was die dag prachtig weer, dus we gingen gezellig met zijn allen buiten zitten. We hadden zwarte vlaggetjes opgehangen met de tekst “wij zijn zwanger” erop. Als traktatie hadden we oreokoekjes bestrooid met rode, blauwe en witte muisjes. Het was een groot feest toen we het de zussen, broers en vrienden vertelden. 

1891AD57-B3D5-4B48-96B3-C25AC74BB513

Nu nog de bekendmaking op mijn werk, de naaste collega’s en de kinderen uit mijn klas. Ik ging samen met de collega’s van de bouw uiteten en het hoogste woord kwam er al gauw uit. “IK BEN ZWANGER”, klonk het door het restaurant. De collega’s waren helemaal enthousiast, met als gevolg dat het de hele avond ging over zwangere vrouwen ging. 

Voor de kinderen uit de klas had ik iets bijzonders bedacht. De kinderen wisten dat ik een geheim had en dat ik het graag met ze wilde delen. In de week voor de vakantie had ik er speciaal moment voor vrijgemaakt in het dagrooster. De kinderen kregen een woordzoeker (wat overigens helemaal niets te maken had met zwanger zijn, maar met het Koningshuis) en die gingen ze netjes maken in tweetallen. De spanning was te voelen, want wat zou toch de oplossing van de woordzoeker zijn. Wat is het geheim dat de juf bij zich draagt? Een aantal kinderen vonden de oplossing en hielden dat keurig voor zich. Toen de meeste kinderen de woordzoeker af hadden mochten 2 kinderen de oplossing hardop voorzeggen. Wat is het echt? Is onze juf zwanger? Is dat het grote geheim? Eén en al liefde ontving ik van de kinderen. Wat was dat een mooi moment om zoiets bijzonder uit je leven met de kinderen uit je klas te kunnen delen. Natuurlijk mocht de traktatie van de koekjes met de gekleurde muisjes niet ontbreken.

De volgende blog die ik ga schrijven gaat over de 20 weken echo, uk voor het eerst echt voelen en het shoppen.

B97A7E51-5785-463F-9282-12703C5DCB64

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s