Q & A met mijn papa

Over vier dagen is het Vaderdag. Dan komt er een mooie blogpost online van Matthijs (mijn man en papa van Lot). Vandaag lees je 9 vragen die ik aan mijn vader stelde over vader en opa zijn. Lees verder voor de vragen en antwoorden en wat lieve foto’s. 

Hoe reageerde je toen je hoorde dat je ik zwanger was? Hahaha, volgens mij wist ik het eerder dan de rest. Tijdens ons etentje zei ik nog: ik zie wat aan je. Vond het heel leuk, maar dacht ook gelijk..wat gaat de tijd toch snel.

Wat was het eerste dat je dacht en deed toen Lot geboren was?Tja, dat weet ik eigenlijk niet meer zo duidelijk. Dat we natuurlijk voorbereid waren, aangezien je die dag in het ziekenhuis was. Maar na een lange slopende dag voor jullie zijn we met de hele familie s avonds op bezoek geweest. Lot mocht bij mij op schoot en gelijk stil: later werd dat wel anders….

Ben je veranderd nu je opa bent? Ik denk zelf dat ik als persoon niet veranderd ben. Door het werk heb niet veel vrije tijd en komt het er (te) weinig van om elkaar regelmatig te zien. Mams doet regelmatig de oppas en je merkt aan Lot dat deze band veel hechter is. Als Opa ben ik wel trots en vind dat jullie het als gezin heel goed doen.

882417AA-90FB-462B-A0D1-B84616D83BD1

Wat vind jij de grootste verandering tussen het ouderschap nu en toen jij jonge vader was? Ik denk dat de ouders nu meer samen opvoeden en er is natuurlijk ook papa dag: in mijn tijd bestond dat nog niet en was ik meer bezig met werk en geld verdienen om het gezin te onderhouden en iets extra’s binnen te halen. Mams is destijds bewust gestopt om voor het gezin te zorgen. Ik heb daar wel eens spijt van dat er ik er niet altijd was, maar dat kan ik niet meer terug draaien.

Wat vind je het leukst om samen met je Lot te doen? Zoals ik in de voorgaande vragen al heb aangegeven, zien we elkaar vrij weinig. Maar het is wel leuk om samen naar de kinderboerderij of dierentuin te gaan en wellicht straks een keer lekker mee op de fiets.

C696985D-B448-436E-9C05-09187B472DDA

Is de relatie met mij veranderd nu je opa bent? Ik vind zelf dat onze relatie niet veranderd is. Wel merk ik dat je onbewust mee wil kijken met “de ouders” en dat is natuurlijk helemaal niet nodig. Jullie weten precies wat er nodig is en gaan daar ook heel volwassen mee om. Mooi is dat social media daar ook een mooie rol in speelt.

Wat zou je mij mee willen geven qua opvoed tips?           Eigenlijk is dat helemaal niet nodig en doe je het op je eigen wijze. Je hebt een mooie balans gevonden tussen het thuis zijn en werk. Ga lekker om met de tijd die je samen hebt, het klinkt cliché maar de tijd gaat snel.

Wat zou je Lot graag mee willen geven en vertellen? Lot mag lekker zichzelf blijven en genieten van de warme omgeving waar ze in wordt grootgebracht. Laat ze maar vaak naar Oma en Opa gaan.

77D9CBBA-BEA7-400A-8A63-52DE064AD941

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s