Kamertje van Jan

Ik ben Irma, 30 jaar en mama van Jan (2 jaar) en Ties (4 maand). huismoeder en heb een webshop. Ik ben zelf graag creatief bezig, maar met 2 Kids ontbreekt de tijd wel eens. -Nou lieve Irma, ondanks het tijdgebrek heb je een geweldige mooie kamer gestyled voor Jan.

Toen ik zwanger was van Ties stond al meteen vast dat Jan naar een andere kamer zou gaan, omdat die andere kamer een stuk groter en lichter is. Dus toen ik halverwege de zwangerschap was (ja, toen had ik weer energie haha) ben ik gaan denken over Jan z’n peuterkamer. Zoeken op pinterest, andere kamertjes bekijken, een kleur uitzoeken voor op de muur, tekeningen maken… En steeds kwam ik weer andere leuke dingen tegen, waardoor de tekeningen wel tig keer zijn veranderd. Ik wou een leuk kamertje, maar ook een niet te druk kamertje. Meneer is als we hem naar bed brengen snel afgeleid en komt dan nauwelijks in slaap. Hoe korter het naar-bed-gaan-ritueel duurt, hoe sneller hij slaapt. Maar het moest ook een plekje zijn waar hij kan spelen wanneer ik boven de was doe of aan het schoonmaken ben.

Jan zou 20 maanden zijn als de baby zou worden geboren. Jan was eigenlijk nog zo klein, dat we hem nog niet in een ‘groot bed’ wouden laten slapen. Maar we vonden hem ook al wel wat te groot voor een ledikantje. En daarbij: ik had niet zoveel zin in een uit bed komende dreumes met een net geboren baby. Dus we bedachten een ledikantje op juniorbedformaat. Geïnspireerd op het bedje van mijn schoonzus @me_myboys_and_irene. Haar man had het ledikantje ook zelf gemaakt, dus de afstand tussen de gaten etc had hij al op papier. We moesten hem alleen iets groter maken en ik wou de voor- en achterkant tot op de grond in plaats van op pootjes.

0C9698CC-7795-4103-843F-1DDE6547FE53

7B991D2B-1316-4F8B-A3FE-34904DC1F40D

Boven het bedje hangt een lichtbox van Kwantum. Hier zaten verschillende posters bij, maar die met het konijn vond ik wel heel tof. Ook het kleine letterboxje komt daar vandaan.
Het houten posterbord met gele elastiekjes om de poster op te hangen en het toffe schuine wandplankje heeft mijn schoonzus bedacht. Ze zijn zo leuk dat ik ze heb toegevoegd aan mijn webshop: @aandewandpuntcom

2F2DCCF3-855B-4F65-BCE9-5FD641FE0426
De vilten slinger met werkvoertuigen is van @desuusfabriek. Ik vroeg haar of ze iets met werkauto’s kon maken. En natuurlijk kon ze dat. Jan kan alle voertuigen al benoemen!

FE5B9F9B-429B-4B48-BDF8-10629B8C2482
Er moest natuulijk ook een grote kast en commode komen. Underlayment en wit, dat vond ik wel een toffe combinatie. En dan met ronde gaten in plaats van knoppen voor de lades. Mijn man zei: je bent gek. Maar hij heeft het toch gemaakt, haha. En ik ben blij met het resultaat!

Ik vond de ‘kale’ zijkant van de kast wat saai. Ik sloeg er 2 spijkers in en hing er 2 bordjes aan. Één had ik toevallig gekregen met een swap, de ander is van de Wibra. De jongen met de aap komt gewoon uit een tijdschrift, die heb ik met washi tape opgeplakt.
CAF2F5B7-95F8-4972-9881-108CBF50BFAB
Boven de commode hangt een houten rekje van Ikea, maar dan op de kop zodat ik er zijn kleertjes aan kan hangen. Het zwarte shirtje komt van @littledescendant en het blauwe van H&M.

63991D83-F9AF-4E60-9245-DFE974D46D50

De blauwe kleur op de muur is de kleur ‘pluis’. Echt een jongenskleur, maar met een scandinavisch tintje. De huisjes heb ik eerst op schaal op de computer uitgetekend, en daarna op de muur nagetekend. Uiteraard mocht Jan ook ‘helpen’ met het schilderen van zijn nieuwe kamer. Met een droge roller ging hij alle muren (en de grond) af. We wouden hem er wel bij betrekken, om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen. Hij was ook helemaal trots dat papa de kasten en zijn bed had gemaakt. En nogsteeds, vaak als ik hem naar bed breng, vraag ik: ‘waar is je bed?’, en antwoord hij: ‘daaa, papa maakt! Booomasjiene timmer hamer!!’ Zo leuk!

2E24D162-244D-4250-B1A6-46A46B0BED04
Het vloerkleed komt van de H&M. Wat een goede aankoop is dat zeg! Nu voor de foto liggen de meeste autotjes in de box en in de kast 😉 maar hij speelt er graag op. De hobbel-mammoet ‘Mannie’ (zoals Jan hem noemt) is van @kidsconcept en kreeg hij voor zijn eerste verjaardag van ons.

47CAB2B0-1F67-451D-A1C2-5E5FAB673FB8

De babyfoon staat achter de konijnen-gordijnen van de Kwantum. Ik dacht ik kan wel voor een saai wit gordijn gaan, maar dit vindt Jan zeker veel leuker. De vensterbanken waren lelijk. Daarmee bedoel ik echt lelijk. Een oranje/creme marmer kleurtje. Die hebben we gewoon met muurverf grijs geschilderd. Het zit er tot nu toe prima op!

3E88C4B0-BDC2-41AE-992E-F3471395E4BD

Al met al ben ik best tevreden over Jan zijn kamertje. En Jan is er ook blij mee, dat is toch zeker het belangrijkst. Ik zie regelmatig leuke dingen voorbij komen, dus de posters en accessoires wisselen ook wel eens. Maar de basis blijft zo. Voorlopig 😉

Irma.

Een gedachte over “Kamertje van Jan

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s