Alleen maar liefde

Renske (31) getrouwd met Willem-Jan en zwanger van hun eerste kindje. Ze wonen samen in het dorpje Aalten. Ze werkt fulltime als leerkracht in het Speciaal Basisonderwijs.

Het jaar van vele veranderingen
Je kent het vast wel, een jaar dat je ingaat met veel veranderen. Willem-Jan en ik waren al een tijdje op zoek naar een koopwoning. We droomden zo vaak over een eigen woning met een tuin. En ja die droom kwam uit. Vanaf oktober 2017 zijn we eigenaar van een prachtig huis met een mooie tuin. We zijn weer een stapje verder in ons leven. We zijn gesetteld, gelukkig met elkaar maar nog niet compleet. We wilden graag samen met elkaar een gezinnetje stichten, iets wat Willem-Jan dolgraag wilt. Ik was er ook eindelijk aan toe. Ik had net dat jaar ervoor een vaste baan als fulltime leerkracht aangeboden gekregen. Ik stond nog in de bloei van mijn leven en ik kon me niet voorstellen om dat leven al achter me te laten. Toch merkte ik in dat jaar dat mijn omgeving en ook ik veranderde. Ik was er aan toe om zwanger te worden, maar gaat het wel zo makkelijk? Samen met mijn man hebben we besloten om eind december met de pil te stoppen. En hoe doen we dat? Ja, hoor door de toilet spoelen. Ik zie het moment nog zo voor me, al die tabletjes lagen daar onderin de pot.DFD7D854-1750-4BFD-90C0-6E28510DE7FA

De Zwangerschapstest
In januari werd ik flink ongesteld, poeh ik dacht ik bloed dood. Wat heb ik al die jaren een troep geslikt zeg. Maar het voelde ook als een opluchting, mijn lichaam pakt het allemaal snel op en dat was fijn. In februari zou ik weer ongesteld worden, op Valentijnsdag 14 februari. Maar die dag kwam er maar niks, ik dacht stiekem zal het dan zo snel gaan bij ons….Je hoort zo vaak andere verhalen. Die dag wachtte ik in spanning af. De dag erna was ik nog steeds niet ongesteld, dus we hebben de test gedaan die al een tijdje in ons huis lag. Ik zat op de toilet en kwam terug met de test. Willem-Jan en ik keken samen naar de test en ja er stond toch echt op dat ik zwanger ben. Wij konden het eigenlijk niet geloven en dachten is het echt zo! Toch was het zo’n bijzonder moment… Willem-Jan ging die dag weer naar het werk en ik was die dag vrij i.v.m. de voorjaarsvakantie. Die dag vergeet ik niet gauw. Ik had de test in de koelkast bewaard en je wilt niet weten hoe vaak ik er naar toe ben gelopen en heb gekeken of het wel echt zo is. Toch hadden we zoiets ook al was het duidelijk zichtbaar, laten we een week daarna nog een test doen. Daaruit bleek dat we al 2-3 weken zwanger zijn. We waren door het dolle heen, zo blij waren we. We konden het niet geloven dat het zo snel is gegaan.C0E24316-13C6-4FF3-8DF9-55A0557E7712Het eerste trimester
Daar brak de tijd aan van de kwaaltjes die bij zwanger zijn horen. Poeh wat had ik een pijnlijke borsten zeg. Ik ben snel naar de winkel gegaan om nieuwe bh’s te kopen. Wat ik vooral merkte is dat ik ontzettend moe was. Na het werk ben ik vaak naar bed gegaan en voor de feestjes en leuke activiteiten ging ik gerust een aantal uurtjes slapen op de bank of in bed. Dat waren eigenlijk ook de enige kwaaltjes waar ik last van had. Ik vond het lastig om het wonder wat ik in mijn buik draag voor me te houden. Daarom heb ik besloten om het mijn beste vriendin Marinka te vertellen. Ik wist dat ik dit leuke nieuws wel met haar kon bespreken, we vertellen elkaar zoveel en zij kent mij zo goed. Hoe kon ik nou zoiets verbergen voor haar. Daar kwam ik dan bij haar, met Jip en Janneke Champagne, lekkere taartjes en een kaartje. Het zei Marinka al genoeg, jij bent zwanger. Poeh daar stond ik dan te huilen van blijdschap. Blij dat ik het geluk met iemand kon delen. In diezelfde week heb ik het ook aan mijn ouders verteld en die hadden al zo’n vermoeden. Ja, je voelde je al niet zo lekker, vaak moe… Maar ze vonden het ontzettend leuk.
Daarna volgende er de eerste echo. We hebben er bewust voor gekozen om een vroege echo te doen, om te kijken of het hartje klopt. Ja hoor, we zagen het hartje kloppen. Zo’n magisch moment is dat, dat je je wonder in je buik ziet.
In mijn volgende blog schrijf ik over hoe wij het leuke nieuws aan de mens om ons heen vertelden.9E0EEE92-401B-4877-A9A9-F38F41A4D5DETot dan, x Renske

 

5 gedachtes over “Alleen maar liefde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s