Q & A met mijn mama

Over precies een week is het Moederdag. Dan komt er een mooie blogpost online over hoe ik de relatie tussen mijn moeder en Lot zie. Vandaag lees je 9 vragen die ik aan mijn moeder stelde over moeder en oma zijn. Lees verder voor de vragen en antwoorden en wat prachtige foto’s. 

Hoe reageerde je toen je hoorde dat je ik zwanger was?
Het moment dat ik hoorde dat er een baby in jou buik groeide voelde ik intense vreugde(heb zelfs een traantje weggepinkt). Het nieuws werd overigens erg origineel mee gedeeld. Deze kaart en foto zijn de mooiste van mijn “nog niet oma”leven.

Wat was het eerste dat je dacht en deed toen Lot geboren was?
Ik was bij toeval in Zutphen toen ik mijn eerste Oma telefoon kreeg . Mijn bloeddruk schoot ver boven normaal zo spannend om Lot en jou snel te zien.

2940B2CE-9CEE-497E-8650-C41580565EAD

Ben je veranderd nu je oma bent?
Ja ik ben zeker veranderd… Ik kende de verhalen van trotse oma’s. Dat ik zelf nu zo intens kan /mag genieten van Lot maakt het leven zoveel leuker. Het maakt ook dat andere dingen in het leven best een stapje terug kunnen om tijd voor mijn kleine meisje te maken.

Wat vind jij de grootste verandering tussen het ouderschap nu en toen jij jonge moeder was?
Er zijn kleine dingen veranderd in het ouderschap nu en 30jaar geleden: De digi wereld en gastouders waren er niet. Wij hadden oppas moeders zonder papieren maar met een bulk ervaring.
Veiligheid in de auto is gelukkig vele malen groter (bij ons ging de bak van de kinderwagen op de achterbank). Er bestond geen maxi-Cosi.Opvoeden zelf……eigenlijk niet.

Wat vind je het leukst om samen met je Lot te doen?
Wandelen met Lot is een feest.
Enorm leuk om haar de wereld zien te ontdekken en dan thuiskomen om samen knuffelend de thee/koffie te drinken.
Samen genieten van kleine dingen.

Is de relatie met mij veranderd nu je oma bent? 
Jazeker kijk ik anders naar mijn dochter …ik weet namelijk hoe leuk en hoe druk het leven is met een kindje. Jij bent gevoeliger geworden 🙂 En ik ben echt super trots op hoe jij het allemaal doet.
Een mooi moeder gevoel draag jij bij je en dat maakt dat jij ook intens geniet van je meisje. Als Oma heb ik voor jou er een mooie  zorg functie bijgekregen .Ik ben en blijf je mama /jij bent en blijft mijn kindje.En lot is dit alles voor jou en jij voor haar .

Wat zou je mij mee willen geven qua opvoed tips?
Ik hou niet zo van tips geven en zeker niet als het goed gaat in de opvoeding. Moeder gevoel …
Bouw een mooie band op en geef vertrouwen. Laat lot naast jou zelf het leven ontdekken en grijp in als het gevaar of advies nodig heeft. Deze bodem van vertrouwen /advies is nodig als ze jong volwassen zijn. Het is fijn voor ouders en kind dat ze later ook weten waar het veilig/vertrouwd is.

703B2152-3D21-4880-9DA3-6894DE8BC306

Wat zou je Lot graag mee willen geven en vertellen?
Lot ik hoop dat  ik je zelf nog veel mag vertellen  en laten zien over het leven. Je groeit op in een warme familie en er komt een dag dat jij ziet en  bewust voelt hoe bijzonder dat is.
“Samen” maakt het leven zoveel makkelijker en mooier.

Dank je wel lieve mama voor het beantwoorden van deze vragen èn al jouw mooie woorden. Dikke kus 💋

Liefs, Marinka

3 gedachtes over “Q & A met mijn mama

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s