Mama’s jullie zijn geweldig!

Lieve mama’s*, deze blogpost is helemaal alleen voor jullie! Omdat jullie stuk voor stuk knappe mama’s zijn die voor de volle 100% voor jullie kinderen gaan. En dat snap ik, je bent trots, je kind is je alles, je hele leven. En de zorg doe je met liefde. Maar hoe vaak horen jullie dit nu? Zegt je man wel eens tegen je hoe goed je het doet? En hoe trots hij is op jou? En jij tegen hem? Of een andere naaste? Een oprecht compliment is fijn om te ontvangen.

We zijn allemaal mama’s met allemaal andere kindjes, dus allemaal voeden we ons kroost op onze eigen manier op. Doe wat goed voelt, wat bij je past, dan doe je het sowieso goed. Je krijgt geen boekje bij de geboorte. En heb je meerdere kinderen, zal je toch meerdere keren moeten uitzoeken wat werkt voor jullie. Het fijne van Instagram vind ik dat er een grote groep moeders is die veelal lief zijn voor elkaar. Tips, even je ei kwijt, gezellig kletsen, alles kan. En ben je even te druk? No worries, family first!
Wat ik regelmatig hoor tijdens de privégesprekken of na het posten van een blog ‘Jij ook?’ Of ‘Ik voelde me destijds zo alleen maar ik ontvang zoveel lieve reacties’ Of ‘Het is zo herkenbaar’. Hoe fijn is dat?

Ik hoorde een tijdje geleden dat een bekende van me bij 38 weken nog te horen kreeg dat haar baby’tje verschillende operaties nodig heeft èn het syndroom van down heeft. Totaal onverwacht. Wat staat je wereld dan op z’n kop. Of bij een andere bekende waarbij haar kindje weken te vroeg werd geboren en een huilbaby bleek. Dagenlang, maandenlang. Of een prenatale depressie hebben tijdens de zwangerschap. Je bent blij, maar ook weer niet. Het is toch te gek dat je je hiervoor het gevoel het dat je je moet schamen?! Wat een kracht hebben deze mama’s om met zoveel liefde voor hun kindjes te zorgen. Juist als het even niet gaat zoals je van tevoren gedacht had.

Dus lieve mama’s, zelfs na de zoveelste slechte nacht, huilbui van je kind, driftbui, ziekte… you’re not alone! En als je eens twijfelt of je het goed doet, vraag een lieve andere mama om tips of klets gewoon een eind weg. Samen sta je sterker. We doen allemaal ons best.

Ik wil jullie even zeggen:
Jullie zijn knap, mooi, stoer, lief en gewoon de allerbeste ouders die jullie kinderen zich kunnen wensen. Geef ze maar even een extra knuffel en vertel vandaag even extra dat je van ze houdt.

Ik vind jullie allemaal kanjers!

Liefs, Marinka

*Het woord mama is ook te vervangen voor papa 💛

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s