Baby en dreumes dragen

Al voordat Lot geboren was wilde ik graag een mooie draagdoek. Hoe is mij het dragen bevallen? Vond ik het juist fijn of totaal niet praktisch?

Om maar met de deur in huis te vallen, ik vond het dragen geweldig! Toen Lot een week of 3 oud was kochten we een draagdoek van bam+boe. Eentje die je om moet knopen en lekker elastisch. Het knopen had ik snel onder de knie en viel me reuze mee. Er zit een duidelijke handleiding bij en ik heb als eerste met een knuffel geoefend. ‘Helaas’ zijn daar geen foto’s meer van! Lot sliep overdag niet heeeel veel en als ze sliep, het liefst bij mij. Dat vond ik stiekem ook heerlijk. Ik kon uren kroelen en in ons eigen coconnetje verkeren. Toch is het soms ook handig om even de handen vrij te hebben. Een baby zorgt voor extra was dus het is toch fijn dat ik dat gewoon kon wassen en ophangen. Ik liep ook regelmatig met de draagdoek buiten te wandelen. Dat warme lijfje fijn tegen me aan, zonnetje op mijn bol. Lot vond het ook geweldig. Ze voelde mijn warmte en kon ook om zichten kijken. En toen Lot met 4 maanden oud een spreidbroek kreeg, kon het broekje af wanneer ze in de doek zat. Haar heupjes werden door de draagdoek goed gespreid en de beentjes ondersteund.

6516A84D-2B14-41E7-A4BA-80B85CBFDF93

Toen Lot iets ouder werd, vond ik de draagdoek steeds minder fijn. Ze kreeg meer spekkies en doordat de doek elastisch was bouncete ze op en neer tijdens het lopen. Ik moest echt haar billen ondersteunen. Niet dat ze eruit zou vallen hoor, maar het liep voor mij niet fijn. Tijd dus om verder te kijken. Zoveel keuze is er uit allerlei mooie draagdoeken en draagzakken. Wilde ik weer een doek? Maar dan geweven in plaats van rekbaar? Of gingen we toch voor een draagzak? We hebben na een zoektocht online voor de 4way click carrier draagzak van ByKay gekozen. Deze is ook al te gebruiken vanaf de geboorte, maar voor ons op dat moment nog belangrijker dat het tot maat 98 ongeveer te gebruiken is. Zo handig!

76B903ED-0F69-470B-BC5D-316E4CC5A054

Nu ik dit typ, is Lot 16 maanden en zit ze in maat 86. De draagzak hebben we ook vaak gebruikt, maar de laatste maanden toch aanzienlijk minder. Ze wordt zwaarder, dus pakte ik sneller de kinderwagen. Sinds 2 maanden loopt ze ook. Wanneer we de draagzak nog wel gebruiken is met een uitje naar het strand, het bos en straks bij Lopen voor Lyme.

3302C7F9-4F32-425A-B18E-6B0B22D24B79

Mooie is dat ik veel complimenten kreeg over het dragen van mijn kindje. Voor mij voelde het dragen enorm prettig, maar waarschijnlijk straalde ik het ook uit. Lot had zo lang in mijn buik gezeten (42 weken hahaha!), en nu waren we weer samen één. Uit onderzoek is zelfs gebleken dat kinderen die veel gedragen worden minder huilen. Ze zijn dichtbij hun moeder en door het wiegen in de draagdoek worden ze getroost. 

Heb jij je kindje gedragen?

Liefs, Marinka

Een gedachte over “Baby en dreumes dragen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s