Kamertje van Mats

Irene is 31 jaar, vrouw van Maarten en trotse moeder van Mats en Ted. Ze heeft verschillende hobby’s, waaronder het inrichten van de kinderkamertjes. (Het liefst voor een zo laag mogelijke prijs, ennn I like that a lot)

Het kamertje van Mats wil ik graag uitlichten omdat ik best trots ben op het resultaat. Het is, net als de kamer van Ted trouwens, een projectje van m’n man Maarten en mij samen. Augustus afgelopen jaar vond ik dat Mats wel groot genoeg was om in een groot bed te gaan slapen. En ik had het gevoel dat hij er wel aan toe was om uit het ledikantje te gaan. Hij sliep namelijk niet meer zo goed als hij altijd gedaan had; werd vroeg wakker en was ’s nachts wat aan het spoken. Ik had de hoop dat dit met de komst van een groot bed over zou gaan. Dus, dat grote bed moest er komen èn snel. Het was vakantie, dus had manlief alle tijd om het te maken. Want ja, dat doet Maarten met veel plezier, mijn ideeën uitwerken.

Nu kan je om een “grote jongenskamer” te creëren natuurlijk een ledikantje prima vervangen voor een groot bed, de commode weghalen en klaar. Maar dat kan ik niet. Er moest wel meer veranderd worden. De groene muur werd wit, dat sowieso, want ik wilde een lichtere kamer. De okergele accessoires, die nog steeds heel hip zouden zijn, moesten ook verdwijnen. Ik wilde immers iets nieuws, want de veranderdrang stopt nooit als je daar eenmaal mee besmet bent. En zo begonnen de ideeën voor Mats’ “nieuwe” kamer langzaam omhoog te borrelen.

D46CCBFB-BE36-4031-B57E-EE7FC4D9DE4D

Op een dinsdagmiddag was ik met de jongens bij de kringloop, toen een 3-delig lichtblauw meubelsetje m’n aandacht trok. Een nachtkastje, 3-hoekig tafeltje met afgeronde hoeken en schoolstoeltje uit de jaren ’70 voor een heel aantrekkelijk bedrag. Ik had tot voor kort echt helemaal niets met blauw, tot ik de tinten op de kaft van het boek “De kleine walvis” zag. Prachtige tinten vind ik het zo samen. De kleur van dit setje deed me er aan denken. Het bleef dan ook echt in m’n hoofd hangen. Ik belde m’n moeder, die mijn liefde voor goeie kringloopvondsten deelt en overigens ook fan is van de kleur blauw, om te overleggen of eigenlijk, om bevestiging te vragen. Ze zei al zonder dat ik een foto had gestuurd: “Doen Ireen!”.
Dus werd de kleur blauw van dit meubelsetje de basis voor het kamertje van Mats.

F21590AD-F6B5-4055-A772-D9B82C34F750

De “leading colour” was bepaald. De houtsoort van het bed was al bekend voor ik het setje kocht, dat moest underlayment worden. Dit blijft mijn favoriet; niet duur, goed onbehandeld te gebruiken en het ziet er ook nog eens mooi uit!
Het ontwerp voor het bed hebben we in de vakantie, onderweg naar Frankrijk geschetst. Ik heb op IG veel gezocht naar bedden, me hierdoor laten inspireren en uiteindelijk tot dit ontwerp gekomen. Hoe handig is het dan dat je een man hebt die het ook nog zo uit kan werken als je in gedachten hebt. Ik schets een ontwerp, hij werkt de schets uit tot officiële tekening, we bekijken de tekening samen en als deze goed genoeg bevonden wordt kan Maarten over gaan tot uitvoering.
De wandplankjes boven het bed waren een idee van het allerlaatste moment. Er was wat hout over en daaruit kon nog iets gemaakt worden. Zo kwamen er 3 wandplankjes in verschillende vormen.

C220530A-D433-4376-A841-8D426F08928C

De grote eyecatcher in het kamertje is wel de houten racebaan die Maarten op de muur gemaakt heeft. Het idee is eigenlijk gebaseerd op een tuinidee. Ik zag dit veel voorbij komen op Pinterest, halve pvc buizen schuin onder elkaar opgehangen als waterbaan. Het idee bleef in m’n hoofd hangen, maar werd nooit uitgevoerd in de tuin. Zo werd het idee van een waterbaan een racebaan voor aan de wand. Auto’s, maar ook de ballenbakballen kunnen er heel goed af rollen. Het blijft voor de jongens leuk om mee te spelen, maar vooral heel leuk om te zien, al zeg ik het zelf.

E9C9741A-8B5B-4700-8611-D8E266399A01

De kleur op de muur moest subtiel blijven, ik wilde immers een lichte kamer. De 3 hoekige vorm had ik al wat vaker voorbij zien komen op plaatjes. Neem daarbij het 3-hoekige tafeltje en er ontstaat een ontwerp voor de wand met twee 3-hoekige vormen als resultaat. Deze hebben we in verschillende blauwtinten gesaust.

00092E3D-CF42-4513-8602-C2FA1B8A40BC

Qua accessoires heb ik niet veel toegevoegd. Er zijn 3 nieuwe haakjes op de muur gekomen, een paar stickers en dat was het. Wel heb ik een simpel plastic kratje dezelfde kleur als de wand gegeven, dit doet dienst als “schoenenrek”. Verder was het een kwestie van combineren van items die ik al had en wat verplaatsen van het ene naar het andere kamertje. Af en toe koop ik nieuwe dingetjes die dan rouleren door het huis. Ze gaan van woonkamer naar Ted z’n kamer, Mats z’n kamer en weer naar de speelhoek in de woonkamer. Maar voor nu ben ik tevreden. Hoewel, ik wil eigenlijk nog een kleed op de vloer, een paar grote kussens die nog bij m’n ouders liggen overtrekken met nieuwe stof om een leuke zitplek te creëren, het poppenbedje omtoveren tot zeilboot, mooie posters toevoegen voor op de grond of aan de wand, extra stickers op de wand, nieuwe wandplankjes, het plantenrek weer omtoveren tot boekenrek etc., etc….

4CCA0B5A-82DA-42B3-B4FC-CF117875D6E8

Een gedachte over “Kamertje van Mats

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s