A lot of words

Zo luidt de naam van mijn blog. En de naam van onze Lot zit erin verwerkt. En dat blijkt een gouden combinatie. We hebben thuis ook een echte kletskous rondlopen. Ze wijst van alles aan ‘die, die, die!’ Of ‘daaaaaaarr’ horen we regelmatig! Soms horen we ook even niks en dan heeft ze de koekjes in de la gevonden (help me even herinneren dat ik de keuken ga herindelen wanneer ik de tijd heb -hahaha)

De eerste woordjes die Lot zei waren ‘mama’ en ‘papa’. Lot is nu 15 maanden en 2 weken oud. Welke woordjes zegt ze nu? Alles en iedereen noemt ze papa. De beste man zelf, de buurman, maar ook Betje big, het vriendje van Nijntje noemt ze papa. Knuffels, beren en Nijntje noemt ze ‘tata’. Hoe lief is dat?! Hier op een rijtje wat ze nog meer bewust zegt:

Tiet – tietie (liefst met haar vingertje er even in prikken en OJA soms krijgt haar tata ook een slokje borstvoeding. Eerlijk delen hè)
Papa (wijzend naar papa)
Mama
Mmmmma (oma)
Die
Daar
Ja
Nee
Oor
Teen
Neus
Bal (ballen zijn het he-le-maal)
Aai (cavia’s aaien)
Ies (fiets)
Bah
Baby
Kus (snakkend met een open mondje komt ze een kus geven)
Daag (zwaait je uit, meestal als je de hoek al om bent)
Klaaaaa(r) (boekje uit, eten/drinken op, geen zin meer in iets, als ze aangekleed is etc… ‘klaaaaaa’)

D2A20E3D-BFA3-4528-BCFD-2C4BACCD5696

Verder kan ze nog allerlei geluiden:
Smakken bij kusjes en eten, slurpen bij het zien van drinken, een koe, schaap, leeuw, poes, hond, konijn/cavia/muis, mmm bij het zien van lekker eten, brrrrroem bij de auto en oh-ohhh als ze iets laat vallen of als de bal onder de kast rolt. Oh-oh zijn ook de Teletubbies

Verder snapt ze van alles. Als ik zeg dat we naar boven gaan, staat ze bij de trap, bij het woord ‘eten’ in de keuken en ‘poep’ is wijzen naar haar pamperkontje (bah zegt ze dan, of als ik vraag of ze gepoept heeft ‘ja daar’). In een boekje met allemaal dieren op een bladzijde weet ze prima de juiste dieren aan te wijzen. ‘Waar is de olifant/vogel/rups etc?’ ‘Daaaaar!!’

Kletsen jullie kleintjes er ook wat af? Lot heeft het in ieder geval niet van een vreemde. Als ik mijn omgeving moet geloven 😅

1A3AFCB8-01E3-4EC0-B32F-8A5DA32709F5

Liefs, Marinka

Een gedachte over “A lot of words

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s