Zonder kinderen op vakantie

Zonder kinderen op vakantie? Durf je dat aan?’ Een van de vele vragen die wij hebben gehad toen we besloten om er samen tussen uit te gaan.

We hadden het echt nodig omdat we elkaar een beetje verloren in de drukte van het gezin (twee kids van 3.5 en 10 maanden) en werk. En oke, het stond ook al een hele tijd op onze bucketlist en zonder kinderen is het én goedkoper én je kunt er meer op uit gaan zonder dat je rekening moet houden met slaapjes en voedingen. Maar wat heb ik mij schuldig gevoeld! Eerst de verwijtende vragen (zo kwam het in ieder geval soms op mij over) hoe ik toch mijn kids een week thuis kon laten bij mijn ouders, of ze daar niet wat te jong voor waren, of ik ze niet verschrikkelijk zou gaan missen en noem maar op.

5506CE70-F07E-4990-8633-993CFF482CDA

Nadat we terug kwamen, kwamen de vragen of we ze niet hadden gemist en of we wel konden genieten zonder ze. Nou, ik kan je vertellen: wát hebben wij genoten!! We hebben elkaar echt weer terug gevonden! Tijd genomen voor elkaar en voor onszelf, onwijs leuke dingen gedaan en genoten van Curacao, het eten, de natuur.. wauw! Het afscheid van de kinderen was moeilijk en ik heb gehuild, mét geluid (dan vind ik het altijd nog erger dan zonder geluid, Ha Ha) maar toen we de deur achter ons dicht trokken en we de auto in stapten was het goed..! We hebben van tevoren wel de voogdij geregeld voor als er iets mis zou gaan, een volle koelkast achter gelaten en gezorgd dat de kinderen zelf ook een beetje vakantie hadden doordat opa en oma op hen en op het huis kwamen passen. Af en toe appten we een filmpje of geluidsfragment en we hebben elke dag verteld dat het goed met ons ging. We hebben dus zeker wel aan de kinderen gedacht. Maar gemist? Nee dat niet echt. Ook dat vonden sommigen raar, maar hoe tof is het als je je kinderen kan toevertrouwen aan mensen die super veel om ze geven en waar ze het echt goed hebben, en dat jezelf dan heel relaxt op stap kan gaan ook al is het naar de andere kant van de wereld. Zij feest, wij vakantie!

37485CD6-E7E5-4F7E-91F0-FA5190851B00

Echt, hoe andere mensen er ook over denken, het is een onwijze aanrader om samen even weg te gaan. Naar een mooi land wat op je Bucketlist staat, of gewoon een weekendje Achterhoek. Maar als ouders gelukkig en relaxt zijn, werkt dat ook door naar de kinderen! Go for it!💪🏻

Een gedachte over “Zonder kinderen op vakantie

 1. Gerlinde zegt:

  Super fijn om te lezen en erg herkenbaar, wij gaan binnenkort ook samen een weekje skiën!
  En ik ben ook heel erg benieuwd hoe dag zal
  Gaan! Vind t ook super spannend maar heb er ook veel zin in!
  Soms vind ik het ook wel een beetje lastig omdat iedereen er een mening over heeft! Maar goed er zijn ook genoeg mensen die het wel begrijpen! Misschien toch maar niet te veel van aan trekken als het anders is ;).
  Leuk
  Om even te lezen hoe andere hier mee omgaan!
  Liefs

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s