Ask me anything – deel 2

Hier is ‘ie dan, deel 2! Deze keer met weer verrassende vragen waarop ik eerlijk antwoord geef. Enjoy Reading! Laten jullie me weten wat je ervan vindt?

@Wildlittleones / @huisjebijzee / @suuszenco vroegen mij:
Hoe vind je de combi juf en moeder?
Jeetje, wat een lastige vraag om hier antwoord op te geven. Ik denk dat elke combi werk/moeder zijn soms pittig is. Ik vind het prima te doen, maar na een nacht met weinig slaap (die we dus nog wel eens hebben) is het wel even bikkelen. Wanneer je lesgeeft kan je niet even ‘uit’. De hele dag is er een groep kinderen die aandacht vereist en verdiend. Anderzijds zijn er zoveel beroepen waarbij je je hoofd erbij moet houden. Ik weet ook niet beter. Het scheelt natuurlijk enorm dat ik niet meer fulltime werk, dus wanneer ik even moet bikkelen, kan ik na een paar dagen werken weer wat rust pakken.

@thepastelsuitcase vroeg mij
Wat vind jij belangrijk in de opvoeding van Lot
Ik vind natuurlijk veel belangrijk, maar ik zal we een aantal benoemen.
-Als allereerste vind ik het belangrijk dat ze gelukkig is en zichzelf kan zijn. Ze hoeft niet overal goed in te zijn. Elk kind heeft zijn talenten. De weg in het leven om alles te leren is vaak nog belangrijker dat het uiteindelijke doel.
-Ik maak elke dag (veel) tijd voor Lot. Ook wanneer ik gewerkt heb, ben ik er helemaal voor haar als ik haar weer bij me heb. Daarnaast leert ze ook dat ik andere dingen te doen heb; huishouden, boodschappen of juist even de stad in, Lot gaat gewoon mee. Ook gaan we regelmatig even naar de bibliotheek of speeltuin.
-Lot is echt een ontdekker en ik laat haar vaak lekker aanrommelen. Ze moet zelf dingen kunnen ontdekken en ervaren, wat ze zelfstandig kan doet ze ook zelf. Waar nodig begeleid ik haar natuurlijk. Ze is nog klein dus helpende handjes heeft ze genoeg nodig.
-Haar laten merken dat ik ontzettend veel van haar hou! Kusjes, knuffelen, aandacht. Love on top!
-Eerlijkheid. Ik hoop dat ze eerlijk blijft en anderen in hun waarde laat.
Last but not least: grenzen stellen. Lot is natuurlijk nog klein, dus vraag me dat over 2 jaar nog eens. Lot is nu 14 maanden en heeft ook al grenzen nodig. Ze graait het liefst in de prullenbak of de wc (nu zegt ze zelf ‘bah’ en schudt ze haar hoofd van nee.) Alsnog graait ze soms, ieeh. Laatst bedacht ze tijdens het eten van haar groenten dat ze liever een danoontje at. Wijzend naar de koelkast en danoontje proberen te zeggen. Toen ik ‘nee’ zei kwamen de dramatranen. Ze kan zo op toneel. Na twee minuten wist ze dat ze haar zin niet kreeg en at ze netjes van de groenten op. Uiteraard volgde er een lekker danoontje ;). Ik ben overtuigd dat grenzen stellen rust geeft, zowel voor jou als voor je kleintje. Soms is het even doorpakken, maar uiteindelijk weet je mini waar hij aan toe is en zal het meer rust geven. Regels bieden duidelijkheid en dus veiligheid. Lastig item, want je opvoeding moet ook niet alleen maar regels bevatten. Ze moeten wel zinvol zijn en daarnaast ruimte bieden om binnen de kaders zelf nog ontdekkend te leren. Zoals jullie lezen, kan ik hier nog wel een hele blogpost over typen.

 

 

 

1BB1FA45-1A7F-4E06-A8D5-24236250BAAE

@Meand_roxie vroeg mij:
Vind jij het moederschap zwaar?
Nee, dat kan ik voluit zeggen. Lot is een makkelijk kind en ik denk dat ik makkelijk ben ik de omgang met haar (en over het algemeen hoop ik ook 😅). Ik ben vrij flexibel en dat kan ook met Lot. Toch heb ik wel liever dat ze aan haar slaapjes komt, dus daar plan ik op een dag omheen. Verder vind ik het heerlijk om tijd met haar door te brengen, haar te zien groeien en bloeien. Haar eerste stapjes te zien zetten, hoe ze haar billetjes op het loopfietsje zet en de kamer door fietst. Het enige dat ik soms pittig vind zijn die nachten die nog wisselend zijn hier. Soms slaapt ze nachten niet door en ben ik meestal degene die er voor haar is. Afgelopen week was het zelfs een keer 4.30u voordat ik pas sliep, pff! Op een gegeven moment ben ik zoooo moe.

@jonnesteenhuis vroeg mij:
Wat zijn je onzekerheden als moeder?
Eigenlijk ben ik helemaal niet onzeker als moeder. Wel voordat ik zwanger was en tijdens de zwangerschap (lees dat hier in Ask me anything – deel 1). Aan het eind van de zwangerschap dacht ik echt OMG straks is hier een mini me in huis en ik heb géén idee what to do! En toen was onze mini er en ik voelde alles zo natuurlijk aan. Echt heel gek. Uiteraard heeft onze fijne kraamhulp ons goed opweg geholpen, maar toen ze na 7 dagen niet meer terug kwam, vond ik dat best lekker. Nu konden we als gezin samen gaan genieten. Ik ben me er ook maar al te goed van bewust dat Lot geen moeilijke baby was. Tot op de dag van vandaag doe ik dingen omdat ik ze goed vind voelen. Ik geef nog borstvoeding en het interesseert me vrij weinig als een ander dat raar vindt nu ze ‘al’ 14 maanden is. Als ze niet lekker in haar velletje zit, knuffel ik haar en neem ik haar ‘s nachts bij me in bed omdat wij dit fijn vinden. Natuurlijk ben ik ook wel eens zoekende wat werkt. Hoe je je kind ook opvoed, wat jouw manier ook is, vertrouw erop dat je het goed doet. We krijgen er geen boekje bij, geen uitleg en we doen allemaal ons best. Er is niet maar 1 manier de goede manier. Daarnaast drop ik graag mijn vragen bij mede mama’s… samen weten we meer dan één toch? Dus heb je een vraag aan mij, shoot!

CB3C3694-A2CB-4C59-BFE4-8E6C59524D66
@Nicsoeteman vroeg mij:
Wat vind je de leukste en minst leuke ‘taken’ van het moederschap?
Minst leuke:
-slapeloze nachten (ooooh die ene keer dat ik spuitpoep om 3.00u van de muur stond te schrobben 😂)
-sprongetjes en alle ellende daarbij.
-vaccinaties.

Leukste:
-samen enorm hard lachen.
-Haar ophalen bij de opvang. Matthijs noemt de begroeting bij thuiskomst (Lot staat hem altijd op te wachten bij de deur).
-Haar ontwikkeling elke dag zien groeien.
-Kusjes en knuffels de hele dag, kroelkipje Lot.
-Dat ze nog heerlijk bij mij in slaap valt af en toe.

Dit was ‘m dan… de ‘Ask me anything’. Wat vonden jullie ervan? Herkenning of juist helemaal niet. Ik ben heel benieuwd! Zal ik dit over een paar maanden nog eens doen?

Liefs, Marinka

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s