Lopen voor Lyme – Team Carmen

Al een aantal keer heb ik online kort genoemd dat mijn schoonzusje Carmen erg ziek is. Dit is ze al jaren. Mensen in mijn omgeving weten er vanaf, maar we hebben het er lang niet altijd over. Niemand houdt van gezeur. We zijn allemaal positief ingesteld en ook online kies ik voor een positieve, gezellige sfeer. Toch hebben we besloten om het verhaal naar buiten te brengen en actie te voeren. We betalen al jaren de behandeling zelf, alles zodat Carmen maar beter wordt. Het zou ons enorm helpen wanneer we in ieder geval één jaar geen behandelkosten hoeven te betalen à €10.000.

Carmen is dus mijn schoonzusje; het zusje van mijn man en tevens de vriendin van mijn broertje (snappen jullie ‘m nog?). Wij zijn een kleine maar hechte familie. Sinds Carmen meer dan 10 jaar geleden de ziekte van pfeiffer kreeg, is ze eigenlijk nooit helemaal herstelt hiervan. Sinds die tijd is Carmen constant op zoek geweest naar welke ziekte ze heeft en hoe ze hiervoor behandeld kan worden. Onderzoeken in het ziekenhuis liepen uit op niks en behandelingen variërend van cognitieve gedragstherapie, accupunctuur en bioresonantie brachten ons weinig succes. In deze periode van onze zoektocht is de gezondheid van Carmen steeds slechter geworden. Waar eerst haar studie al moeizaam begon te worden, werden op termijn ook haar romans vervangen door luisterboeken voor de momenten waarop ze energie heeft. Ook zijn haar energieke stapjes vervangen door een rolstoel, zodat ze op haar goede momenten kan genieten van de frisse buitenlucht.

BF84C02F-47F4-4AA4-9417-0936204BDD9D

Sinds 2 jaar weten we dat dit alles komt door de ziekte van Lyme en zijn we onder behandeling in België. De zware behandeling die ze ondergaat moet haar de komende jaren langzaam beter gaan maken en haar vrolijke glimlach weer verder terugbrengen. Afgelopen december heeft ze een behoorlijke terugval gehad waarbij overleven prioriteit had. Jullie snappen wel dat de feestdagen niet echt als feestdagen voelden voor ons. Ze had last van aanvallen waarbij ze zich beroerd, duizelig, misselijk en moe voelde. Ze kon niet meer praten, zag wazig, haar benen trilden en handen die gingen tintelen. De ambulance is 2x gebeld. Ze komen wel, doen een check maar kunnen haar verder niet helpen. Chronische Lyme wordt in Nederland niet erkend. Momenteel gaat het ietsjes beter na deze vreselijke terugval. Met ietsjes beter bedoel ik dat ze de hele dag op de bank kan liggen i.p.v. in bed en dat ze zelf naar de keuken kan om drinken in te schenken. Niks meer, niks minder.

Ondanks dat ze ziek is, is Carmen nog zo attent. Altijd denkt ze aan iedereen. Shoppen doet ze online als ze de energie heeft, we krijgen kaartjes, app’jes etc. Ik houd ontzettend veel van haar. Wat een zorgen kun je dan hebben, terwijl je zo machteloos staat. Met de actie ‘Lopen voor Lyme’ ga ik sàmen met Lot meelopen. Team Carmen heeft allerlei acties bedacht om geld in te zamelen. Ik heb onder andere een actie met heel veel webshops die ik ontzettend dankbaar ben! Wanneer dit helemaal rond is, komt de actie online. Ik hoop van harte dat jullie willen doneren. Elke euro is er één ☺️

HIER is de site waar jullie informatie kunnen lezen en doneren.
Ook hebben we een Facebook pagina waar we alle acties en informatie delen.

“Your illness does not define you. Your strength and courage does.” 

Liefs, Marinka

B3BF4529-807F-477E-890A-27B52500D6DE

 

6 gedachtes over “Lopen voor Lyme – Team Carmen

 1. Annemieke zegt:

  Super mooi geschreven! Ik hoop dat er meer mag komen dan alleen een jaar vooruitkijken, maar voor nu is het al zo belangrijk om de kosten bij elkaar te krijgen. Wij dragen een beetje bij, veel succes!

  Like

 2. FamilieAndreas EnHanneke Eichler zegt:

  Jarenlang heb ik de ziekte van Lyme gehad en na bijna in coma gevallen te zijn, werd ontdekt dat dit de oorzaak was van alle leed. Helaas werd het toen al als ´chronisch´ bestempeld, maar gelukkig woon ik in Duitsland en werd ik niet met de stempel ´het zit tussen de oren´veroordeeld. Verschillende antibiotica kuren brachten verlichting, fysiotherapie, aangepaste levensstijl, etc. Met de kuur in Belgie ben ik niet bekend, maar ik wil jullie wel een bemoediging geven: ondanks dat Lyme nog wel in mijn bloed aanwezig is, is het sinds een paar jaar niet meer actief. De onverwachte doorbraak kwam, nadat ik op vakantie was op Korsika waar het heerlijk warm was. Daarna ging het steeds beter. De artsen nemen aan dat de warmte en het veelvoudig in het water zijn bij mij een verbetering heeft gegeven. Heel veel sterkte voor jullie allemaal en in het bijzonder voor Carmen.

  Like

  • marinka zegt:

   Dank je wel voor je reactie. Jeejtje, wat heftig zeg ook. En wat fijn om te horen dat het nu een stuk beter met je gaat. Door de Lyme heeft Carmen nu eigenlijk auto imuunziekte, overal heeft ze ontstekingen. We vechten door totdat het leven weer een beetje mooier is voor haar.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s