Lot’s snackies

Good food is good mood! Lot is echt zo’n levensgenieter. Elke gelegenheid om te eten grijpt ze aan. Het is mij soms ook een raadsel waarom ze zo slank is. Eind januari moeten we weer naar het consultatiebureau. Ik ben erg benieuwd hoe lang ze is en wat ze weegt.

Naast de drie hoofdmaaltijden per dag, eet Lot van alles tussendoor. Dit zijn de snackies die ze graag eet:

Fruit. Een bakje met druiven/watermeloen/komkommer/appel/peer etc. Of gewoon zelf lekker een banaan in het vuistje eten.

4F60F880-785F-4E94-89E9-FFF5233FA678
Rozijntjes. Deze heeft ze ook getrakteerd op de opvang toen ze één werd. Een kleine moeite en het ziet er meteen erg leuk uit.


Soepstengels. We hebben standaard één of twee pakken naturel soepstengels in huis. Wanneer Lot bij mij gedronken heeft ‘s morgens moet ze daarna nog wel eten. Ik geef haar altijd een soepstengel wanneer we beneden komen. Meestal ontbijten we een half uurtje later. Wanneer we op pad gaan nemen we een zakje mini’s  mee.

Nijntje koekjes. Deze vindt ze ook ‘mmm’. Dit krijgt ze niet elke dag, maar zo af en toe moet kunnen hoor. Ook erg handig om mee te nemen in je tas.

Knijpfruit. Hier hebben we de la ook mee vol liggen. Wederom handig om mee te nemen voor even een snelle powerhap. Ze is dol op deze smoothies en kiest dit eerder dan een Nijntje koek. Je hoort mij niet klagen hoor. Oh jawel, dat zelf drinken gaat meestal goed. Dat ‘knijp’ in knijpfruit is een proces… #overalknijpfruitbehalveindemond

EFBEA4FC-A3C0-4656-B35B-635559E8D96F
Rijstwafels en luchtige crackers. Ze eet dit graag tussendoor, wanneer ze mij dit ziet eten of i.p.v. een soepstengel. Soms ook nog extra na de lunch. Meestal geef ik ze droog, soms met wat boter of een dun laagje lekkers erop.

Wat krijgen jullie kinderen tussendoor als snackje? Ik vind het altijd leuk om af te wisselen, dus kom maar door met de ideeën. (Liefst snackjes waarbij ik niet eerst een half uur in de keuken sta🙈)

Liefs, Marinka

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s