Nieuwerwets speelgoed

Degene die me op Instagram volgen, weten al dat ik van leuke opknappers hou. Zo nu en dan ga ik naar de kringloop en koop ik voor een prikkie een leuk item, die ik dan met een likje verf omtover tot iets moois. Ik vind het ook zo leuk dat niet alles in huis nieuw is. Juist wat oude meubeltjes geven karakter aan je interieur. Zo is de commode een biedermeier kastje van marktplaats, dat we wit geverfd hebben. En de kledingkast van Lot is een vintage kast van mij vroeger. Deze stond nog bij mijn ouders thuis. Hoe gaaf is dat?!

Ook voor Lot heb ik wat leuke dingetjes gescoord en opgeknapt, zoals dit stoeltje en de trekzwaan. Het hobbelpaard is vroeger van mij geweest (gekregen toen ik 1 werd) en is nu ook weer helemaal hip met een likje verf.

Voor

Na

Hoe heb ik dit gedaan?
Het is heel simpel, het wachten tussendoor is steeds nog het moeilijkste.

  1. Schuren.
  2. Grondverf (bij de zwaan heb ik van de action een spuitbus primer gebruikt).
  3. Lichtjes schuren.
  4. 1 kant verven.
  5. Goed laten drogen en wachten (je kunt ondertussen thee drinken of chocola eten).
  6. Nog langer wachten.
  7. De volgende dag (of eind van de middag) de andere kant verven.
  8. Goed laten drogen en eventueel een extra kleurtje (zoals bij de zwaan het roze).

FC0F01BC-6D9B-440E-B0D5-AC8C2CD482A5

De kleur roze is Engels roze van karwei en de grijsgroene kleur van het hobbelpaard is saliegrijs van karwei.

Ik heb nu dus nog een te gekke giraf kapstok staan op zolder. Al best eventjes. Even bekennen dat ik zo geen zin heb om te schuren… wanneer ik de zin gevonden heb ga ik aan de slag. Het resultaat zien jullie dan voorbij komen. Knappen jullie zelf ook wel eens meubeltjes of speelgoed op?

Liefs, Marinka

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s