Slapeloze nachten, viezigheid en meer ellende op een rij

Als je papa of mama wordt dan wéét je leven gaat veranderen. Een heel groot deel van de tijd ben je bezig om te zorgen voor je kleintje. Hoe heeeeerlijk het ook is om ‘s morgens samen te knuffelen in bed, je een goed excuus hebt om lelijk speelgoed te kopen, je dat nèt niet zo leuke feestje af kan zeggen (‘sorry geen oppas!’), zijn er toch wat nadelen. Ik til je even 5 minuten van de roze wolk af (kun je er daarna weer lekker op klimmen).

 • Lot was niet bepaald een snelle doorslaper. Ze dronk nog graag meerdere keren ‘s nachts bij me (soms ook echt wel genieten, even ‘ons’ momentje) maar door dat slaaptekort kwam ‘s nachts mijn alter ego tot leven. Die is iets minder gezellig zeg maar.
 • Ik geef borstvoeding en vanaf 6 maanden sliep ze af en toe door. Dat waren die memmen van mij niet gewend. Mogen jullie raden wie er met twee voetballen beneden zat te kolven om 04.00u ‘s nachts… zucht.
 • Werken, dat mevrouw om 4.30u ‘s nachts wil drinken en een uur later mijn wekker gaat. Daaaaag nacht. Eenmaal op mijn werk had ik er al een halve dag opzitten.
 • Heb ik al eens verteld dat toen ze tandjes kreeg ze graag overal in beet? Au, ook in mijn tiet ja.
 • Of dat je bepakt en bezakt klaar bent voor vertrek en de kleine blondie zichzelf bekakt….
 • Toen Lot nog echt een klein Lotje was en ze ‘s nachts een schone luier moest. Toen ze nog moest kakken en ik te vroeg de luier af gedaan had. Toen het dus op de muur zat en ik om 3.00u ‘s nachts de muur stond te soppen.
 • Lot heeft vrijwel nooit gespuugd (yay), maar dat maakt ze nu ruimschoots goed met haar groene snottebellen. Die ze het liefst aan mij afveegt. Misschien moet ik een groene trui shoppen?! Iemand een linkje voor me?
 • Ik sliep eerder graag uit in het weekend (zondag was ik voor 10.00u niet bereikbaar), tegenwoordig doen we op zondag om 7.30u dansjes, spelen we met de bal en ligt de hele woonkamer bezaaid met gekleurde speeltjes.
 • Die speeltjes. Het lijkt soms meer alsof ik een met kudde olifanten woont i.p.v. een lief, klein, blond meisje.
 • Kinderziektes, doorkomende tandjes, sprongetje… need I say more?
 • Zit je ein-de-lijk lekker met je kopje thee op de bank, besluit de kleine deugniet de trap op de klimmen (ze redt het prima tot bovenaan hoor – uiteraard met papa of mama erachter) of pakt ze wéér de waxinelichtjes van tafel. Ze weet dat het niet mag, dus is het extra leuk.
 • 3x per dag stofzuigen. Ze deelt haar soepstengel graag met de vloer, de muur, de kastjes, de tafel etc.. Misschien moeten we een hond aanschaffen. Werkt vast net zo effectief.
 • De goed gesopte rijstwafel deelt ze graag met mij. Hapje voor Lot, hapje voor mama… #bahh
 • Fietstassen… op en top degelijk! Ik hou niet zo van het woord praktisch. Maar ze zijn toch wel erg handig.

Reality check, jazeker! Maar och, ik zou dit voor geen goud willen missen! Onze heerlijke kroelkip heeft vanaf dag 1 ons hart verovert met alles wat erbij hoort. (Maar die gekleurde speeltjes verdwijnen toch echt in de opbergzak na 19.00u ‘s avonds) Zelfs met alle viezigheid op een rijtje zit ik nog steeds op de roze wolk… die langzaam groen kleurt. 😅

Herkenbaar? Hoe zorgen jullie voor een beetje me-time zo af en toe?

4E8B592C-BBA6-4761-8E8B-B52A2740D7D8

Liefs, Marinka

8 gedachtes over “Slapeloze nachten, viezigheid en meer ellende op een rij

 1. Tatjana zegt:

  Jeetje, wat schrijf je leuk én herkenbaar!
  Hier ook een ‘niet-zo-snelle-doorslaapster’… nu 6,5 maand en ze slaapt af en toe door (lees: gemiddeld 1 nacht per week 🙈). Middernachtkolven, gezellige knuffelmomentjes ’s nachts enz. I know them all!
  Me time had ik deze week toevallig. Ik werk als kleuterjuf, dus lekker herfstvakantie. Anne-Sophie is gewoon 2 dagen naar de opvang geweest. Kon ik úren warme(!) koffie drinken, winkelen met m’n lief, nog even terug m’n bed in. Heerlijk! Maar nu, heel snel mijn moppie ophalen, want ik mis haar dan wel hoor!

  Like

  • marinka zegt:

   Wat een lieve en leuke reactie! Dank je wel voor je compliment! Oh heerlijk even zo he…! Lot gaat ook naar de opvang nu het als invalleerkracht nog rustig is en ik veel thuis ben. Goed voor haar en ook ik heb eventjes de handen vrij. Maar ook ik ben altijd zo blij als ik haar weer op kan halen en platknuffelen 💛

   Like

 2. Annemieke zegt:

  Heel herkenbaar en leuk geschreven! En het wordt nog leuker met twee bengels 😉 besluit de een door te slapen, is degene die eigenlijk altijd doorslaapt wakker haha. Me-time plan ik inmiddels echt in. Deed ik eerder niet, maar dan komt het er ook niet van. Hier slapen we om de beurt uit in het weekend en plan ik tijd in om hard te lopen. Ik vind het alleen jammer dat het van de tijd samen gaat. Je deelt je als stel op om er voor de kinderen te zijn.

  Like

  • marinka zegt:

   Hahaha, dat geloof ik graag. Dat spreken ze af samen he. Wij slapen ook om de buurt uit meestal. Blijft daarna nog genoeg tijd over om als gezinnetje door te brengen. Je deelt je als stel gedeeltelijk op denk ik, en dat lijkt me prima.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s