Hi Ha Holiday… Lanzarote

HOLA! Op vakantie zijn we al vaak zat geweest. Met z’n tweeën. Deze keer ging Lot met haar 11 maanden oud voor het eerst mee vliegen. Eigenlijk was ik er best relaxt onder. We hebben al zò vaak gevlogen, dit komt ook wel goed. Nu zijn wij dus zo’n stel waarvan iedereen hoopt dat we niet naast hun komen te zitten. Want ja, een baby.. en baby’s huilen. Of toch niet?

97BA2367-0B2C-40B2-A6FD-44A0D539C396Om 03.45u zaten wij in de auto opweg naar het vliegveld. Het plan was om de koffers in de auto te zetten en dan Lot pas uit haar warme bed te halen. We hadden haar die avond in fijne kleertjes in bed gelegd, zodat ze niet meer omgekleed hoefde te worden. Net toen we haar wakker wilden maken, stond mevrouw al rechtop in bed te kletsen. Ze was ook zeer verbaasd toen ik haar uit bed haalde, haar knuffels uit bed haalde en we gewoon naar buiten gingen. De pretlichtjes in haar ogen gingen meteen aan en het was één en al gezelligheid. Nog dik een uur de tijd om te slapen in de auto was nergens voor nodig. Dat uur kun je ook gebruiken om te spelen en te brabbelen. Eenmaal op AirPort Weeze was mevrouwtje toch wel moe. Gelukkig konden we vrij snel boarden en na een hap van mijn tiet sliep ze al voor het opstijgen. De vlucht verliep verder prima. Ze heeft 5 minuutjes gehuild toen ze weer moe was en verder heeft ze zich prima vermaakt. De tijd vloog voorbij.

 

Het resort waar wij zaten was ook heeeeerlijk! Veel luxer, mooier en groter dan we van tevoren dachten. We hadden een fijn appartement op de begane grond. Volgens mij zaten alle jonge gezinnen op de begane grond, handig met de buggy. Voor onze deur hadden we een zwembad en een kinderbad. Hier was het vrij rustig, heerlijk. Twee andere zwembaden met poolbar, muziek en animatie zaten net aan de andere kant. Hier was het ook erg gezellig, maar ook een stuk drukker. Nu hadden we zelf de keuze of we het op gingen zoeken of niet. De mensen van het resort en de gasten waren dol op Lot. Ze is een meisje dat steeds contact zoekt, mensen aan kijkt en gaat lachen en zwaaien. Gezellige entertainment de hele dag door. Haar wiebelbilletjes konden soms moeilijk stil zitten tijdens het eten. Dan kwam er weer een voet op tafel geramd. Wij (en anderen) konden hier wel om lachen. Dat het personeel steeds aan het dollen was, vond ze maar al te leuk. We hebben een hele relaxte vakantie gehad. Lot vond alles prima en even leuk. Wanneer ze sliep hadden we met de babyfoon bereik bij het zwembad. Ideaal.

We hadden nog 3 dagen een auto gehuurd om iets meer van het eiland te zien. We zijn de eerste dag met de auto naar het uitzichtpunt Mirador del Rio geweest en de grotten.

De tweede dag zijn we naar het vulkanisch natuurpark en de wijnstreek geweest.

De laatste dag dat we de auto hadden zijn we naar de markt in Teguise geweest. Ik vind markten best gezellig, maar oh wat een toeristische troep verkopen ze. Keer op keer dezelfde kraampjes voor je gevoel. Een enkel kraampje verkocht unieke, handgemaakte items. Lot was wel erg blij met haar roze kameel die we Enrique de kamelos noemen.

Al met al een heerlijke, relaxte vakantie. Lanzarote is zelf niet zo’n boeiend eiland, maar we kwamen voor de zon (we hadden de hele week zo’n 30 graden) en een fijn hotel. Meer dan geslaagd dus. En oh… ook de terugvlucht ging weer helemaal goed en zonder huilen. Hoppa, dat kunnen we dus vaker doen!

Hebben jullie al eens gevlogen met de baby/kind? Of gaan jullie liever met de auto? Of liever lekker in NL? Fijne vakantieplekken hoor ik natuurlijk graag, waar dan ook.

Liefs, Marinka

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s